Einde aan parkeeroverlast Hof van Blom?

Wie overdag wel eens bij de Hof van Blom moet zijn voor een bezoekje aan de huisarts of om een andere reden zal merken dat het moeilijk is om een parkeerplek te vinden. Maar ook fietsers en voetgangers ondervinden regelmatig overlast door hinderlijk op het voetpad geparkeerde voertuigen die – met name voor mensen die slecht ter been zijn – de doorgang blokkeren. Om deze overlast het hoofd te bieden richt de gemeente extra parkeerruimte in op de plek van het voormalige ijsbaangebouw.

Parkeerder blokkeert voetpad Hof van Blom

Drukte door automobilisten
In een persbericht licht de gemeente het besluit toe:’Het gebied rond De Hof van Blom kent een parkeerprobleem. Het gebied maakt onderdeel uit van de Woonzorgzone waarover de Raad van State nog een besluit moet nemen. Omdat de aanpak van dit probleem hier niet op kan wachten creëert de gemeente Hattem tijdelijk 19 extra parkeerplaatsen. Deze tijdelijke parkeerlocatie komt op de plek van het voormalige ijsbaangebouw totdat de definitieve parkeerplaats in de Woonzorgzone kan worden gerealiseerd.

Tijdelijk karakter
‘De extra parkeerplaatsen zijn bedoeld om
het parkeerprobleem te verminderen. Zodra het ijsbaanterrein gereed is voor bouwwerkzaamheden voor de Woonzorgzone Geldersedijk, worden de tijdelijke parkeerplaatsen weggehaald. Op dat moment creëert gemeente Hattem definitieve parkeerplaatsen op de juiste locatie, zoals vastgelegd in het bestemmingsplan. Voor lang parkeren maken automobilisten gebruik van de parkeerplaats bij de Haven. Daarnaast heeft de gemeente afspraken gemaakte met verschillende partijen in dit gebied over het lang parkeren.

Vooronderzoek bebouwing woonzorgzone gestart
‘De gemeente Hattem werkt aan een vooronderzoek voor de aanbesteding voor de bouw van twee woongebouwen, genaamd
Hollewand Noord en Midden. Deze gebouwen bestaan uit op zorgverlening voorbereide appartementen voor senioren en deze bevatten zowel zowel huur als koopwoningen.

Klaar voor uitspraak Raad van State
‘Hoewel het wellicht ongebruikelijk lijkt om een nieuwe fase te starten zonder een definitieve uitspraak in het bestemmingsplan, verkent gemeente Hattem nu al de interesse van bouwpartijen voor de ontwikkeling van
Hollewand Noord en Midden. Het doel is om goed voorbereid te zijn voor de volgende fase zodra Raad van State een definitieve uitspraak heeft gedaan. Een datum voor deze uitspraak is nog niet bekend.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in