Expositie Frédérique Bijl in Galerie8

Galerie 8 presenteert van 14 april tot en met 11 juni de expositie “Quarantes” door Frédérique Bijl. In de serie “Quarantes” komt de beeldtaal van de kunstenares krachtig tot expressie. De 13 mixed media werken nodigen de kijker uit om eigen ruimte te verkennen en lagen te ontvouwen. De strakke belijning biedt geborgenheid of juist beperking en gaat de dialoog aan met figuratieve elementen.

Over Frédérique Bijl
Als kind noemde Frédérique Bijl (1964) giraffes hijskranen en spon zij uit een schapenvacht haar jas. Ook later bleef zij zich verwonderen over de mens in zijn omgeving en de wisselwerking tussen binnen- en buitenwereld. Haar kijken werd verder gevoed door haar opleiding tot docent en studie geografie.
Als kunstenaar onderzoekt zij de relatie tussen het zichtbare en onzichtbare. Haar verbeeldingskracht geeft zij vorm in beeld en taal; het zijn leestekens in het landschap.

Wil je de expositie bekijken dan kan dat iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 – 17.00 uur.
Naast het werk van Frédérique zijn in Galerie 8 ook kunstwerken te zien van zoals portretten in olieverf door Daniëlle ter Hofstede, Abstracte en figuratieve schilderijen door Kareem Hameed. En werken van diverse kunstenaars zoals Eliza Kopec, Sarah van der Pols, Gea Karhof, Michael Ryan, Machteld Risseeuw, Wilma Wijnen en Caroline Westerhout. Tot slot zijn er ook kleurrijke beelden te zien die zijn gemaakt van gerecycled materiaal van Ocean Sole®.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in