Expositie Kareem Hameed bij Galerie 8

In Galerie 8 is de expositie te zien van schilderijen van Kareem Hameed. Hameed is in Bagdad geboren en kwam na een heftige periode in 1995 in Nederland terecht. Hij leerde al snel de Nederlandse taal en ontmoette hij zijn muze, zijn partner. Zij stimuleerde hem weer te gaan schilderen.

De hoogwaardige schilderijen van Kareem zijn geliefd bij vele kunstliefhebbers. Zijn werken kenmerken zich door het sublieme gebruik van pigmenten. Op zijn doeken ontstaat een balans van kleuren die elkaar aanvullen en versterken en daarmee diepte scheppen. De vlakken die over elkaar heen lijken te buitelen en de sterke kleurwerking staan symbool voor de worsteling die de kunstenaar een groot deel van zijn leven heeft gekend. De donkelere vlakken symboliseren zijn anker. De lichte toets staan voor vrijheid en de kans om te ontsnappen.

De expositie van Kareem Hameed is tot en met 31 oktober 2021 te zien in Galerie 8, Kerkstraat 30 te Hattem. De galerie is open van donderdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in