Rut Coster

Met droefheid berichten wij dat Rut Coster afgelopen maandag 13 november is overleden. Hij was een gepassioneerd vrijwilliger en enthousiaste cameraman die jarenlang zijn talent en toewijding schonk aan RTV Hattem. Op 86-jarige leeftijd is Rut overleden, maar zijn nalatenschap leeft voort in de vele films en reportages die hij tot op hoge leeftijd met liefde heeft gemaakt.
Gedurende zijn carrière bij RTV Hattem heeft Rut bijgedragen aan de rijke geschiedenis van de omroep. Zijn camera- en montagewerk leven voort in de vele reportages – zoals “In Portret” – waaraan hij zijn medewerking verleende.

Rut Coster was niet alleen een gewaardeerde collega maar ook een geliefd lid van onze Hattemer gemeenschap. Woonachtig in de binnenstad, was hij een bekend gezicht voor velen. Zijn vriendelijkheid, warmte en betrokkenheid maakten hem geliefd bij iedereen die het voorrecht had hem te kennen.

Voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan zowel de lokale media als de gemeenschap is Rut Coster bekroond met het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding was niet alleen een erkenning van zijn vakmanschap, maar ook van zijn onbaatzuchtige inzet voor anderen.

Nu Rut niet meer fysiek bij ons is, zullen we zijn aanwezigheid missen. Maar zijn geest zal voortleven in de films die hij heeft gemaakt, in de herinneringen van degenen die met hem hebben samengewerkt, en in de harten van allen die hij heeft geraakt met zijn talent en vriendelijkheid.
Namens RTV Hattem betuigen wij ons diepste medeleven aan zijn vrouw Rikie, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden van Rut Coster.

3 REACTIES

  1. Ik herinner me Rut Coster als een uitstekende turner bij de toenmalige gymnastiekvereniging GVH. Hij gaf ook wel les, was gedreven en sympathiek.
    Mijn condoleances voor zijn nabestaanden.

    Jan van Enk, oud-Hattemer

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in