SV Hatto-Heim – vv Hierden 0-4 (0-1)

Afgelopen zaterdag moest Hatto-Heim aantreden tegen koploper Hierden.
Hatto-Heim wist wat hun te doen stond, want Hierden is afgelopen seizoen de promotie naar de 1e klasse misgelopen door de beslissingswedstrijd in Hattem te verliezen van DOS 37. Voor Hierden is Hattem dus geen plezierige herinnering.

Hatto-Heim moest het doen zonder een aantal basisspelers, Elnathan van Dijk, Bram Neuteboom en Robin van der Ziel. Daartegenover stond na lange afwezigheid Bas Behrens weer in de basis.

De eerste aanvallen kwamen van Hatto-Heim en dat leidde in de 4e minuut tot een ‘kleine’ kans voor Bas Behrens. Maar de aanname van de bal was niet goed waardoor deze kans verloren ging. Er volgden nog enkele kansen
Helaas komt Hatto-Heim in de 20e minuut toch op achterstand door een goede aanval van Hierden aan de rechterkant: een voorzet van Casper Krop welke goed ingekopt werd door Rik Vermeij.
Hatto-Heim liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en probeerde zich te herpakken door opnieuw volop in de duels te gaan.
In de 25e minuut wordt Bas Behrens onreglementair tegengehouden wat de nr 4 van Hierden een gele kaart opleverde. Helaas ging de daaropvolgende vrije trap, die werd genomen door Bas, rechtstreeks over het doel. Dit was ongeveer ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de tweede helft ging Hatto-Heim op dezelfde manier verder als in de eerste helft, maar nu zat Hierden er beter bovenop en gingen zij met meer overtuiging de duels aan.
Hatto-Heim was volop bezig om de achterstand weg te werken maar moest in de 67e minuut opnieuw een teleurstelling verwerken.
Paul van Prehn ging vanuit een steekpass alleen op Jorick af en liet de keeper kansloos.
Er was even twijfel of hier sprake was van buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Daarna werd het al snel 0-3 en 0-4.

Over de gehele wedstrijd gezien is dit een geflatteerde uitslag, maar wel een terechte overwinning voor koploper Hierden. Hatto-Heim heeft goede weerstand geboden en als men op deze ‘voet’ verder gaat dan komen de punten zeker.

Donderdagavond 19 oktober (20.00 uur) speelt Hatto-Heim een oefenwedstrijd op sportpark ’t Achterveen tegen Columbia uit Apeldoorn.
De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 28 oktober uit naar Nunspeet , aanvang 14.45 uur.

Foto’s: Henk van der Ziel