FEEST bij Hatto-Heim

Zaterdag 26 mei speelde sv Hatto-Heim de laatste competitiewedstrijd van het seizoen ’23/’24 in de 2e klasse H. Daarvoor ging Hatto-Heim op bezoek bij SVI uit Ittersum.
Veel geelblauwen waren per fiets of auto richting Zwolle-zuid gegaan om hun club te ondersteunen.
In de opstelling van Hatto-Heim was een debutant opgenomen, de pas 16 jarige Ezra Willemsen stond in het doel omdat Jorick Mensink en Robin van Dijk beiden afwezig waren.
sv Hatto-Heim begon voortvarend met een kansje voor Jesse Winkelaar, maar deze leverde weinig problemen op voor keeper Alex Grafhorst. SVI nam de regie daarna zachtjes aan over van Hatto-Heim en kreeg ook een paar kansjes.

Redding
In de 24e minuut was er een mooie aanval van de Zwollenaren en als eindpunt was het Dani van de Steege die hard inschoot en de jonge keeper Willemsen was kansloos.
Verder gebeurde en niet erg veel in de fase hierna, veel duels speelden zich af op het middenveld. En dat resulteerde niet in veel kansen.
Net voor de rust behoedde Ezra Hatto-heim voor een grotere achterstand met een knappe redding.

Onrustige rust
In de rust werd er door veel Hattoheimers gekeken op de telefoon voor de tussenstanden bij de concurrenten.
Dat zag er niet erg rooskleurig uit, want zowel IJVV als ZZVV stonden voor. Dat betekende voor Hatto-Heim dus alle hens aan dek.

In de tweede helft begonnen de mannen van Jan-Peter Jonkman fel, om toch tot scoren te komen. Maar in de loop van de wedstrijd bleek dat er voor de geelblauwen weinig te halen was in Ittersum. Ondanks de aanmoedigingen van de vele supporters kwamen er maar weinig kansen voor Hatto-Heim. SVI zakte in en loerde op de snelle counters en kreeg ook een paar flinke kansen. De grootste kans voor Hatto-Heim was voor Bram Neuteboom, maar de uitstekende keeper Grafhorst redde met een katachtige redding.
Scheidsrechter Kaya trok twee minuten blessuretijd erbij en floot hierna voor het einde van de wedstrijd.

Knappe prestatie
sv Hatto-Heim had geen vuist kunnen maken vandaag om op eigen kracht de wedstrijd te winnen en verloor met 1-0. Uiteindelijk kwam vijf minuten later het verlossende bericht dat IJVV gelijk had gespeeld en ZZVV had verloren van DOS Kampen. Toen kon er toch een feestje losbarsten, want ook in het nieuwe seizoen spelen de mannen weer in de 2e klasse.
Een hele knappe prestatie na twee seizoenen van versterkte degradatie. Het is knap hoe het team met bijna alleen maar spelers uit de eigen jeugd, aangevuld met zeer talentvolle spelers uit Hattem en omstreken, zich heeft staande gehouden in deze klasse.
Volgend seizoen geen versterkte degradatie meer, dus hopelijk geeft dat wat minder druk. Waardoor de kwaliteiten van deze selectie nog beter tot zijn recht komt.

Foto en verslag: Gradus Dijkman