Provinciale verkiezingen bij Omroep Gelderland

Het Gelders Verkiezingsdebat van onze mediapartner Omroep Gelderland dat maandagavond niet doorging vanwege de aanslag in Utrecht, werd dinsdagmiddag alsnog gehouden. Twaalf lijsttrekkers gingen vanaf 13.00 uur met elkaar in gesprek in het provinciehuis in Arnhem.
(tekst gaat verder na de video)

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn woensdag. Alle deelnemende partijen – op Forum voor Democratie, Denk en de PVV na – waren bij het Gelders debat aanwezig. De twaalf lijsttrekkers debatteerden onder leiding van presentatoren Annemieke Schakelaar en Erik van der Pol over vier Gelderse thema’s: bereikbaarheid, gelukkig wonen, duurzaamheid en de wolf.

Het debat werd live uitgezonden bij Omroep Gelderland. Dinsdag om 16.00, 19.00 en 23.00 uur wordt de uitzending herhaald.

Uitslagenavond
Wil je weten wie de grote winnaar is tijdens de Provinciale Staten Verkiezing of misschien wel de grote verliezer? Het antwoord op deze vraag geven is te zien bij Omroep Gelderland op woensdag 20 maart. Tijdens de live tv uitzending brengt Omroep Gelderland de uitslagen per gemeente rechtstreeks vanuit het Huis der Provincie. De uitzending begint om 21.00 uur en duurt tot midden in de nacht.

Gelderse partijen
Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar presenteren de uitzending en Irene ten Voorde brengt de uitslagen. Alle Gelderse partijen zullen aanwezig zijn. Omroep Gelderland praat met analisten, Willem Blanken van het Kieskompas en de kersverse Commissaris van de Koning, John Berends, zal ook aanschuiven.

Huis der Provincie
Iedereen is overigens welkom om de live-uitzending bij te wonen in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. Hier komt ook de landelijke uitslagenavond van de NOS vandaan. Aanmelden is niet nodig. Bij de entree passeer je detectiepoorten en moet je een identiteitsbewijs kunnen tonen. De inloop is vanaf 19:30 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in