CDA-lijsttrekkers provincie en waterschap bezoeken Hattem

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. In dat kader brachten de lijsttrekkers van het CDA Gelderland en het CDA Vallei en Veluwe op zaterdag 4 maart een bezoek aan Hattem. De lijsttrekker van het CDA Gelderland is Peter Drenth (momenteel ook gedeputeerde voor de provincie Gelderland) en de lijsttrekker van het CDA Vallei en Veluwe is Marja van der Tas (uit Heerde). Zij werden vergezeld door de Veluwse kandidaten Daisy Vliegenthart (provinciaal) en Wim-Jan van der Heijden (waterschap). Zij gingen in gesprek met een grote groep Hattemse CDA’ers en gingen daarna samen met hen in gesprek met inwoners in de binnenstad.

Gesprekken met Hattemers
De lijsttrekkers spraken met de Hattemse CDA’ers en inwoners onder meer over een voor Hattem belangrijk onderwerp: Lelystad Airport. Het CDA wil dat Lelystad Airport definitief niet open gaat. De lasten zoals geluidsoverlast voor inwoners en ondernemers, maar ook de stikstofoverlast voor de natuur, zijn volgens de christendemocraten te groot. Een ander onderwerp dat in de gesprekken met inwoners ter sprake kwam is woningbouw. Het CDA wil dat er meer woningen voor starters en senioren worden gebouwd, en dat er meer sociale huurwoningen bijkomen. Verder werd er met inwoners gesproken over duurzame energie. Het CDA Hattem vroeg hierbij aandacht voor de aanleg van geluidsschermen met zonnepanelen langs de snelwegen. Hier wil het provinciaal CDA zich ook voor inzetten.

Stem op kandidaten uit Hattem of de Noord-Veluwe
Het CDA Hattem roept inwoners op om op 15 maart vooral hun stem uit te brengen op kandidaten uit Hattem en de Noord-Veluwe. Naast de genoemde kandidaten kan voor het waterschap gestemd worden op Hattemer Bert van ’t Land, nummer 17 op de waterschapslijst, die lange tijd voor het CDA Hattem actief was als raadslid en fractievoorzitter. Martijn Hospers, tot voor kort wethouder in Hattem, staat daarnaast op plek 24 van de provinciale CDA-lijst.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in