Cursus Politiek Actief

Heb je interesse in lokale politiek? Ben je nieuwsgierig hoe de politiek in Hattem werkt? Dan is de gratis cursus Politiek Actief misschien wat voor jou. Op dinsdagavond 27 oktober 2020 start deze cursus die wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet en Oldebroek.

De cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de politiek in de gemeente en nog niet politiek actief is. Misschien denk je er wel eens over na om politiek actief te worden of op een andere manier mee te doen, maar weet je nog niet precies wat de mogelijkheden zijn of wil je jezelf eerst eens oriënteren. Meld je dan gerust aan. Gemiddeld kunnen per gemeente zeven personen meedoen.

Programma
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten met elk een ander thema en daarnaast bezoek je ter afsluiting een raadsvergadering in je eigen gemeente. Het is de bedoeling dat alle bijeenkomsten bijgewoond worden.

Bijeenkomst 1 – Introductie en kennismaking: dinsdagavond 27 oktober 2020
Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente?
– Verkiezingen / politieke partijen

Bijeenkomst 2 – De gemeente: dinsdagavond 10 november 2020
– Hoe werkt de gemeente?
– De besluitvorming binnen de gemeente
– Beïnvloeding van de besluitvorming

Bijeenkomst 3 – De gemeenteraad: dinsdagavond 24 november 2020
– Taken en rollen van de gemeenteraad
– De instrumenten van een raadslid
– Basiskennis gemeentefinanciën
– Speeddaten met gemeenteraadsleden

Bijeenkomst 4 – Debattraining: dinsdagavond 8 december 2020
– Training overtuigend debatteren

Bijeenkomst 5 – Raadsvergadering (datum afhankelijk van gemeente)
Je bezoekt tot slot in je eigen gemeente in december/januari een raadsvergadering, waarbij ook het deelnamecertificaat Politiek Actief wordt uitgereikt.

Aanmelden
Ben je Hattemer en heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 7 oktober 2020 een e-mailbericht met jouw contactgegevens en een korte motivatie aan de raadsgriffier van Hattem Tamara Weeda – tamaraweeda@hattem.nl / 06 281 84 530.  
Bij te veel aanmeldingen wordt een keuze gemaakt op basis van doelgroep en motivatie.
Inwoners uit Elburg, Nunspeet en Oldebroek kunnen zich aanmelden bij hun lokale raadsgriffier.

Locaties
In principe wordt in elke deelnemende gemeente een bijeenkomst georganiseerd. De keuze voor de locaties wordt gemaakt nadat de deelnemende cursisten zijn geselecteerd. Uiteraard moeten de locaties voldoen aan de RIVM-richtlijnen (anderhalve meter, hygiënemaatregelen).

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'MEEBESUESN JIJ WIL IN DOE DE GRATIS CURSUS POLITIEK ACTIEF! POLITIEK GEMEENTE DE ACTIEF GEMEENTE VOOR P'

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in