Alle scholen, opvangcentra en horecagelegenheden dicht tot en met 6 april

Scholen, opvangcentra en horecagelegenheden blijven dicht tot en met maandag 6 april. Dat heeft minister Arie Slob van Onderwijs zondag bekend gemaakt op een persconferentie. Horecagelegenheden sluiten vanaf zondagavond 18.00 uur.

‘Afgelopen dagen is duidelijk geworden dat scholen er niet in slagen om les te blijven geven. Veel personeel is ziek en er kunnen veiligheidsrisico’s ontstaan. Ook leven er zorgen bij leerkrachten en ouders. Daarom hebben we besloten vanaf morgen tot en met maandag 6 april alle scholen dicht te houden, met uitzondering voor kinderen van ouders met vitale beroepen’, zei Slob.

Met vitale beroepen worden zorg, politie en brandweer bedoeld. Kinderen van ouders met deze beroepen kunnen maandag naar de plek waar ze altijd heengaan.

Examenleerlingen krijgen komende dagen nadere informatie over hun examen- of afstudeertraject, beloofde Slob zondag.

Horeca en sportclubs
Ook sportclubs, horecagelegenheden, sauna’s en seksclubs gaan op slot tot maandag 6 april. Horecagelegenheden moeten hun deuren zondagavond om 18.00 uur sluiten, zei minister Bruins van Medische Zorg.

Of dat ook geldt voor bezorgers van restaurants is nog niet duidelijk. ‘De maatregel wordt nog uitgewerkt’. Lokale autoriteiten gaan de maatregelen handhaven.

‘Nederland gaat nog niet helemaal op slot, maar we nemen steeds verdergaande maatregelen. Ik zou willen zeggen: let een beetje op elkaar’, eindigde Bruins de persconferentie.


Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in