Corona informatie Hattem

 Stuur jouw bericht naar redactie@rtvhattem.nl


Zoek op dit blog met Ctrl+F


Gemeente Hattem ondersteunt inwoners, zorg en ondernemers tijdens coronacrisis

Nederland is zwaar getroffen door de Coronacrisis. Ook in Hattem volgen we de landelijke maatregelen zorgvuldig op om verspreiding van het virus zo veel mogelijk in te dammen. Veel inwoners, ondernemers en instellingen merken hier de nadelige gevolgen van.

Zorgverlening verloopt anders, bedrijven worden gesloten of hebben minder aanloop en inwoners moeten zo veel mogelijk thuis werken, terwijl hun kinderen ook thuis zijn. Naast de landelijke maatregelen heeft Hattem daarom zelf ook de nodige initiatieven om Hattemers te ondersteunen in deze uitdagende tijden. Lees hier verder.


Eerste formele dodelijke slachtoffer t.g.v. corona in Hattem


Kabinet verlengt maatregelen tegen corona tot en met 28 april

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers.

Dat betekent dat de scholen ook na 6 april dicht blijven, net als de horeca. Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals kappers en masseurs, blijft verboden.

‘Maak geen plannen voor de meivakantie’
28 april valt midden in de meivakantie, dus leerlingen gaan op zijn vroegst na 3 mei weer naar school. Rutte zei dat het devies is en blijft om binnen te blijven “We willen dat zo min mogelijk mensen door het land gaan reizen. Na 28 april gaan we echt nog niet helemaal terug naar de oude situatie. Dus ga geen plannen maken voor de meivakantie.”

Vakantieparken en campings gaan niet verplicht dicht, maar de gezamenlijke wc- en douchegebouwen op campings moeten wel gesloten worden.

“We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het is echt nodig.” De ontwikkelingen in de verspreiding van het virus en de druk op de IC-afdelingen laten volgens Rutte geen ander besluit toe.

Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen. Rutte: “Je hoopt natuurlijk dat je dan delen van het gewone leven weer kunt oppakken, maar dat weet je niet zeker. Het kan zijn dat we ook na 28 april op deze manier doorgaan.”

Bron: NOS


Het Coronavirus uitgelegd & wat jij kunt doen


Molecaten stelt bungalows en chalets beschikbaar voor mensen in de zorg


Geheugensteunpunt bereikbaar

Geheugensteunpunt Hattem: coördinator: Ellen Snijder, tel nr 06 12530048 ( maandag t/m donderdag), E-mail: hattem@hetgeheugensteunpunt.nl

Voor alle informatie over dementie of over Alzheimer Nederland en voor handige tips: zie dementie.nl en alzheimer-nederland.nl. Liever iemand over dit onderwerp spreken? De Alzheimer Telefoon is dagelijks bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 – 5088,
7 dagen per week van 9:00 tot 23:00 uur.


Forse beperkingen voor Veluwse- en Achterhoekse recreatiesector

Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Lees hier verder.


Bibliotheek Hattem start met AfhaalBieb

Bij de Bieb in Hattem kun je op afspraak boeken of dvd’s halen. Ook bij andere vestigingen van Bibliotheek Noord-Veluwe is er nu de mogelijkheid om een verrassingstasje te halen bij de AfhaalBieb. Lees hier verder.Concert Kunstring geannuleerd

De Kunstkring Hattem moet helaas ook haar laatste concert van het seizoen op zaterdag 25 april annuleren. Reeds betaalde kaarten worden terugbetaaldHuisartsenpraktijken in Hattem beperkt en alleen na telefonisch overleg

Lees meer op onze website.

 


Openstelling politiebureau vervallen. Wel telefonisch bereikbaar 0900-8844 en bij spoed 112


GGD Noord Oost Gelderland stelt groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18 jarigen uit


Maatregelen Corona van Isala


Isala neemt verschillende maatregelen om goed voor hun patiënten en medewerkers te kunnen blijven zorgen. “De arts bepaalt of men uw afspraak kan uitstellen, telefonisch plaats kan vinden of dat u toch naar het ziekenhuis moet komen.”

Meer info op www.isala.nl


Motus geeft telefonisch advies

De huisartsen in Hattem draaien alleen nog maar spoeddiensten en Motus heeft ook haar deuren gesloten. Motus is nog steeds voor telefonisch advies en E-health bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur: 444 06 80.

“Heb zorg naar je omgeving en naar de ouderen-kwetsbaren binnen je familie. Dat we komende zomer ergens weer prettig mogen opademen”, zo laat Hank Drewes van Motus weten.


Tandheelkunde Hattem alleen voor spoedgevallen geopend


Inloopspreekuren Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem (CJC)

Consultatiebureau
In verband met het coronavirus is er geen inloopspreekuur op het consultatiebureau.
Voor vragen kun je mailen naar jgzhattem@verian.nl of bellen met 06 – 119 056 17.

Maatschappelijk werk
Daarnaast geldt voor het inloopspreekuur van Maatschappelijk werk op de dinsdag- en donderdagochtend dat je je hier vooraf telefonisch moet aanmelden.
Bel naar 06 – 51427572 of mail naar maatschappelijkwerkhattem@verian.nl

Balie CJG
De balie van het Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) is voor inloop gesloten. Je kunt mailen naar infocjg@hattem.nl. De mail wordt elke dag gelezen.

Bellen
Op de dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend is het CJG telefonisch bereikbaar op
(038) 844 61 00. Natuurlijk kun je ook rechtstreeks contact opnemen (telefoon/mail) met de medewerker van het CJG  waarvan jij de contactgegevens al hebt.


‘Voor Mekaar’ zet hulpvragen on-hold


Tijdens een spoedberaad van het bestuur van Stichting Voor Mekaar is besloten om de hulpvragen in de wachtstand te zetten: ‘veiligheid gaat voor alles! ‘
Lees hier verder.


Burenservice biedt hulp


Bezoeksituatie Hof van Blom

De Hof van Blom is een zelfstandige woonlocatie. Driezorg kan deze locatie niet sluiten. Wel zijn de algemene toegangsdeuren (waar dat normaal niet is) ook overdag op slot. Zodat niet iedereen gewoon binnen wandelt, maar dat bewoners zelf kunnen besluiten om mensen binnen te laten. Driezorg adviseert ook deze bewoners hun contacten te beperken en zo min mogelijk bezoek toe te laten.  De voorzieningen van Driezorg op deze locaties (voor zover aanwezig) zijn allemaal gesloten. Ook eventuele dagbesteding, kapper, pedicure e.d. voor zover deze in ruimtes van Driezorg zijn, zijn gesloten. Daarmee probeert Driezorg de ‘loop’ en sociale contacten in deze locaties te beperken.


De Bongerd sluit deuren

Lees voor meer informatie het bericht op de website.

Winterfair in Hanzeheerd De Bongerd


Zorgverlener Het Baken neemt maatregelen en sluit haar deuren

Zie voor meer informatie de website


Bibliotheek gesloten


MFC De Marke – zwembad – sporthal en horeca gesloten


Deze gemeentelijke bijeenkomsten gaan niet door

  • 28 maart: Compostdag
  • 1 april: Roefeldag

 


Speciaal boodschappenuurtje voor ouderen bij Albert Heijn

Vanaf maandag 23 maart geeft Albert Heijn speciaal toegang aan ouderen (70+).
Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag kunnen zij tussen 7:00 en 8:00 uur
’s ochtends terecht in alle winkels van Albert Heijn, dus ook bij de vestiging aan de Vechtstraat.

Lees hier verder


TIP houdt deur gesloten maar is telefonisch bereikbaar


Anton Pieck Museum gesloten 


VOERMAN MUSEUM HATTEM GESLOTEN
Na overleg met het bestuur hebben we alsnog besloten om het museum van 15 t/m 31 maart te sluiten voor het publiek. Daarmee komt eerdere berichtgeving te vervallen. We houden u via onze informatiekanalen verder op de hoogte.


Molen de Fortuin gesloten voor publiek t/m 6 aprilGeen viswedstrijden

In verband met het coronavirus heeft hengelsportvereniging Helpt Elkander alle viswedstrijden in de maanden maart, april en mei afgelast.
De eerstvolgende wedstrijd is op donderdag 4 juni en wordt in de Jachthaven gehouden.


Streekarchief Epe, Hattem en Heerde vanaf maandag gesloten

 


Protestantse Gemeente Hattem schrapt alle kerkdiensten in maart

 

Milieubrengstation blijft open, maar vraagt wel hulp van aanbieders


 

Het kabinet heeft extra beperkende maatregelen aangekondigd, Rutte spreekt van een ‘intelligente lockdown’. De maatregelen in het kort.

  • Alle samenkomsten tot 1 juni zijn verboden.
  • Er geldt een samenscholingsverbod: maximaal drie personen mogen samen de straat op en ze moeten 1,5 meter afstand van anderen houden.
  • Bij koorts van één gezinslid, moet het hele gezin thuisblijven. Er geldt een uitzondering voor cruciale beroepen.
  • Bij supermarkten komt een deurbeleid: er mogen niet te veel mensen tegelijk in de supermarkt zijn zodat klanten en personeel 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven houden.
  • Kappers en nagelstudio’s moeten dicht.
  • Gemeentes handhaven en mogen hoge boetes uitdelen als mensen zich niet aan de regels houden, 400 euro voor particulieren en tot 4000 euro voor bedrijven.


Hattem Bezorgt – boodschappen doen vanuit huis. Hattemse winkeliers bieden bestel-en brengservice aan.
Lees hier verder


Ondersteuning voor ondernemers en ZZP’ers in Hattem

Stuur daarvoor een e-mailbericht naar de gemeente: gemeente@hattem.nl. Bellen kan ook naar (038) 443 16 16. Let op, vanwege de coronamaatregelen heeft de gemeente een beperkte bezetting aan de telefoon. Het advies is daarom om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de e-mail.
Meer informatie is na te lezen op de website van de gemeente Hattem.Het stadhuis van Hattem heeft vanaf maandag 23 maart gewijzigde openingstijden om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
Het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Je kunt alléén op afspraak in het stadhuis terecht. Maak hiervoor een afspraak via www.hattem.nl/afspraak of bel met (038) 443 16 16.
Lees hier verder


 


Nationaal Kamp Hattem afgelast

De kampweek van het Nationaal Kamp Hattem die dit jaar van 8 tot en met 12 juni zou worden gehouden gaat niet door.

Nationaal Kamp Hattem geopend | video |Dit jaar geen Avondvierdaagse in Hattem

De avondwandelvierdaagse in Hattem is afgelast.
Lees hier verder.


Vernieuwd Vrieze's Erfgoed klaar voor zomerseizoen
Openluchttheater ‘Zo gaan we allemaal’ geschrapt

De organisatie van de voor 8, 9 en 11 mei op Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld geplande theatervoorstelling ‘Zo gaan we allemaal’ in het kader van ’75 jaar Vrijheid’, heeft deze activiteit geschrapt.


HOV heeft alle activiteiten rondom het Oranjefeest 2020 afgelast


Geen Nationale Molendag voor Molen de Fortuin dit jaar


 

Hattem stelt activiteiten rondom 75 jaar vrijheid uit

Zie bericht op onze website. 

Plaza geopend voor afhalen


Soul Sisters geopend voor eten to go of bezorgen


 


Aflasting Roefeldag

“Door de ontwikkelingen met het nieuwe coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt de Roefeldag van 1 april af te lasten. De gezondheid van de kinderen en de werknemers van de bedrijven staat voorop. Wij hopen dat er dit schooljaar nog een mogelijkheid aandient om de Roefeldag alsnog te houden, anders wordt het volgend schooljaar. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Als wij meer duidelijkheid hebben dan hoort u het ook.
Voor nu: hou jezelf gezond en zorg voor elkaar.”
Hartelijke roefelgroet,
Het Roefelcomité

Matthäus Passion Hattem van 2 april 2020 gaat niet door


 


s.v. Hatto Heim: geen enkele activiteit op sportpark én in het clubhuis


 

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport


Alle scholen in Hattem vanaf maandag 16 maart gesloten


XingPraise – concert – afgelast
De voor zaterdag 28 maart geplande grote praiseavond in de Open Poort is afgelast.


Concert Kunstkring 4 april gaat niet door

Reeds betaalde kaarten worden teruggestort.


Streep door Kindervoorstelling en Heel Hattem Musiceert


Obstacle Run Hattem afgelast


Workshops tweesteekjeslos gaan niet door


Restaurant ’t Spookhuys gesloten t/m 6 april 


Kota Radja gaat bezorgen


Advendo stelt voorstellingen uit