Horecaondernemers in Hattem krijgen bos bloemen cadeau

De horeca kregen woensdag toestemming om weer open te gaan. Het kabinet gaf gehoor aan de oproep van onder andere de burgemeesters om hier ruimte voor te bieden.

Reden voor burgemeester Marleen Sanderse en de wethouders Auke Schipper, Martijn Hospers en Carla Broekhuis om de Hattemse horecaondernemers te bezoeken met een bos bloemen.

“We zijn blij dat horecaondernemers weer kunnen doen waar ze goed in zijn: gastvrij mensen ontvangen en ondernemen. En dat mensen weer gezellig een hapje kunnen eten en drinken in een café of restaurant. Maar het kabinet heeft ook aangegeven dat er vanwege het hoge aantal besmettingen risico’s zitten aan dit besluit. Daarom hebben we ook nog een keer gewezen op het belang van een goede naleving van de coronaregels die nog van kracht zijn”, vertelt burgemeester Sanderse.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Verstandig omgaan met de nieuwe soepeler omstandigheden is ieders verantwoordelijkheid, geeft ze aan. “Voor ons als gemeente komt dat neer op toezicht houden en zo nodig handhavend optreden. We hopen allemaal dat Nederland in de loop van dit jaar nog verder van het slot af gaat.
De kans dat dit gebeurt is het grootst als we ons daar samen voor inzetten.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in