Groene Zomer Campus: insecten eten in de klas

De Groene Zomer Campus komt er weer aan! Tijdens deze onderwijsweek van 20 tot en met 24 juni maken Noord-Veluwse leerlingen op een leuke en laagdrempelige manier kennis met duurzaamheid en innovatie. Scholen kunnen zich nu aanmelden voor verschillende gastlessen, workshops en excursies. De Groene Zomer Campus wordt georganiseerd door Veluwe Duurzaam, het duurzaamheidsloket van de zeven regiogemeenten.

Insectenproeverij
Bedrijven en organisaties uit de regio bieden verschillende activiteiten aan. Zo kunnen scholen zich bijvoorbeeld inschrijven voor een gastles waarin een (virtueel) inkijkje wordt gegeven in een tiny house. Ook is er een gastles over waterstof en een workshop met een insectenproeverij.
De activiteiten zijn gericht op leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. Per activiteit staat aangegeven welke klas(sen) onder de doelgroep vallen. Deelname is gratis.

Praktijkvoorbeelden
Wethouder Ben Engberts, tijdelijke regiovoorzitter duurzaamheid, onderstreept het belang van een speciale week voor kinderen. Hij licht toe: “Het motto ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ is heel toepasselijk bij duurzaamheid. Vroeg kennismaken kan tijdens de Groene Zomer Campus, waarbij kinderen door praktijkvoorbeelden leren wat er zoal mogelijk is met duurzaamheid. Alle kleine beetjes helpen in een duurzame leefomgeving voor iedereen. Je kunt niet vroeg genoeg daarmee beginnen. Daarom organiseren we deze speciale onderwijsweek over duurzaamheid voor de jeugd in onze gemeenten. Ik wens alle kinderen een heel actieve, leerzame en plezierige Groene Zomer Campus.”

Doe- en beleefexpositie
Speciaal voor kinderen tot en met 8 jaar is er tijdens de Groene Zomer Campus een speciale doe- en beleefexpositie naast het pand van Veluwe Duurzaam (Graaf Reinoldweg 39 in ’t Harde). Zo kunnen kinderen op een leuke en interactieve manier kennismaken met thema’s als zwerfafval & afvalscheiding, duurzame en niet-duurzame energie, waterbesparing in huis en klimaatvriendelijke tuinen.

Aanmelden

Alle activiteiten zijn te vinden op: www.groenezomercampus.nl/activiteiten Scholen kunnen zich tot en met donderdag 16 juni inschrijven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in