vv Hattem sluit bekertoernooi af met winst

vv Hattem startte in de laatste bekerwedstrijd wat afwachtend, waardoor tegenstander Avereest -uitkomende in de 3e klasse van het district Noord- kon proberen om Hattem onder druk te krijgen.

Dat lukte maar tijdelijk want gaandeweg wisten de geel-blauwen het initiatief naar zich toe te trekken. Al vrij snel had Mitchell Hooisma de score kunnen openen. Na een goede pass van Jens Borger kwam hij vrij voor Avereest-doelman Zwijns. Deze kon nog net een voet tegen de bal krijgen waardoor deze kans verloren ging.

Kort daarna was het evenwel raak voor Hattem. Uit een prima hoekschop van Silvan Kersbergen kon de meegekomen Jens Borger vrij koppen en liet hij doelman Zwijns kansloos. Hattem probeert de druk er op te houden en verovert bij balverlies snel weer de bal. Dit resulteert in deze fase voor wat kansen waarbij Felix Noordberger en Uzair Goelab helaas het net niet weten te vinden.

Halverwege de 1e helft krijgt het voor de gemiste kansen het deksel op de neus en ziet Avereest op gelijke hoogte komen. Slap verdedigen in de Hattem-verdediging maakt voor Maarten Pol de weg vrij om doelman Stefan de Weerdt kansloos te laten met een bekeken schuiver; 1-1.

In de periode tot aan de rust probeert Hattem het spel weer naar zich toe te trekken, krijgt Felix Noordberger na een goede individuele actie nog een kansje maar blijven de teams in evenwicht zowel op het veld als in de stand. Het had wellicht voor Hattem nog wat anders kunnen lopen nadat Mitchell Hooisma op rechts werd weg gestuurd. Hem werd echter de doorgang ontnomen na een onbeholpen en ongepaste overtreding.

Hattem komt na rust flitsend uit de startblokken. Na een goede actie van Uzair Goelab weet hij met een bekeken pass de vrijstaande Felix Noordberger te vinden. Hij heeft de tijd en ruimte om genadeloos uit te halen en laat de doelman kansloos; 2-1. De ploeg van Hattem probeert de druk er op te houden al moet het echter oppassen voor de counter van de bezoekers, die er een aantal keren gevaarlijk uit komen met name via Visscher en Joosse.

Simpel balverlies op het middenveld, en een verdediging die niet goed opgesteld staat, maakt de weg vrij voor een vrije man op rechts voor Avereest. Zijn afgemeten voorzet blijft buiten het bereik van Stefan de Weerdt en voor Visscher is het vervolgens een koud kunstje zijn team weer naast Hattem te brengen; 2-2.

Vanaf dat moment is het over het algemeen Hattem wat de wedstrijd naar zich toe trekt. Na weer een goede combinatie met Ayoub Ben Ali Ahlaq weet Uzair Goelab opnieuw Felix Noordberger in balbezit te brengen die de bal met een simpele voetbeweging verlengt en de verre hoek vindt; 3-2. Bijna had hij een hattrick kunnen maken; zijn kopbal werd echter nog net van de doellijn afgehaald.

Met nog een kwartier te spelen komt Hattem op een 4-2 voorsprong. Een goede aanval van achteruit via de ingevallen Bram de Boer en het middenveld brengt de bal bij Ayoub Ben Ali Ahlaq die Lawrence v.d. Bend in vrije positie brengt voor Avereest-doelman Zwijns. Hij weet de doelman te passeren en kan zodoende de 4-2 laten aantekenen. Zijn rentree in de eerste thuiswedstrijd na zijn blessures wordt voor hem nog mooier als hij even later vanaf 11 meter mag aanleggen (strafschop na een handsbal). Ook deze kans laat hij niet liggen en brengt de stand op 5-2.

Kort voor tijd wordt het uiteindelijk nog 6-2 door de ingevallen Wesley van Winsum. Hij is alert bij wat slordig spel in de verdediging van Avereest. Hij verovert een te zachte terugspeelbal en kan vrij inschieten.

Een mooi resultaat al ligt er ook na deze wedstrijd nog wel het nodige huiswerk. Maar dat het een  opsteker is richting de start van de competitie is wel duidelijk. Het is aannemelijk dat voor trainer Oosterhaar op basis van de gespeelde wedstrijden wel duidelijk zal zijn hoe en met wie hij de competitie zal aanvangen.

vv Hattem opent de competitie op 19 september met een thuiswedstrijd tegen Olympia ’28 uit Hasselt, geleid door oud Hattem-trainer Hans Roeland. De wedstrijd op ’t Achterveen begint om 14.30 uur.

Zaterdag start ook een nieuw sportseizoen bij Radio Hattem. Van 14.00 tot 17.00 uur hoor je in het programma Tweede Jeugd Sportief weer verslagen van sportwedstrijden van Hattemse sportclubs.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in