Schaatspret in Hattem

De teleurstelling en verontwaardiging van schaatsliefhebbers in Hattem was gisteren groot, omdat de politie schaatsers van het ijs stuurde bij de Hoenwaard. Het schaatsen op de uiterwaarden zou te gevaarlijk zijn. Op onze website en Facebook hebben verschillende Hattemers hun mening hierover gegeven.

De Waa
Toch was er vandaag in Hattem nog volop gelegenheid voor schaatspret. Op De Waa waren vanmorgen vroeg al kinderen en volwassen schaatsers te vinden. Vooral voor de kinderen was het een feest, want zij hebben soms nog nooit op natuurijs gestaan, laat staan op schaatsen. De hele dag is het gezellig druk gebleven op De Waa waarbij voldoende afstand gehouden kon worden om coronaproof te genieten van het weer en het schaatsen.

Rust op de baan voor onderhoud. Bij de ingang staan schaatsers klaar om toegelaten te worden voor anderhalf uur schaatsplezier.

IJsbaan
De ijsvereniging in Hattem had ook een succesvolle dag. Om te kunnen schaatsen moet je lid zijn van de vereniging en dit heeft 650 nieuwe leden opgeleverd. Dit is een opsteker voor de vereniging, want de laatste jaren zijn het ledenaantal en daarmee de inkomsten teruggelopen. Schaatsliefhebbers moeten zich vooraf inschrijven om anderhalf uur te kunnen schaatsen. Er mogen dan maximaal 100 volwassenen en 150 kinderen de ijsbaan op. Daarna is er tijd voor onderhoud van de baan en wordt het ijs weer in topconditie gebracht voor de volgende shift.

Schaatsplezier op De Waa met voldoende afstand om coronaproof te kunnen schaatsen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in