Politie Hattem haalt schaatsers van het ijs

Op last van burgemeester haalt politie in Hattem honderd schaatsers van het ijs van de Hoenwaard. Het ijs is volgens Rijkswaterstaat gevaarlijk door snelle daling van hoogwater in de IJssel.

Ook de wijkagent waarschuwt voor het gevaarlijke ijs.

Rijkswaterstaat schrijft op Twitter: Het water in de rivieren daalt en het water in de uiterwaarden zakt mee. Door een verraderlijke stroming en lucht onder het ijs wordt schaatsen zeer gevaarlijk. Ga daarom niet schaatsen op de uiterwaarden, maar kies een veilige plek in je omgeving.

Bij de uiterwaarden van de Hoenwaard is een waarschuwingsbord geplaatst. Schaatsers die veilig willen schaatsen kunnen gebruik maken van de ijsbaan van de ijsvereniging Hattem die vandaag is opengegaan.

3 REACTIES

  1. ik vind het meer als terecht,
    ieder weldenkend mens kan bedenken dat dit te gevaarlijk is,ook met covid 19.
    mensen denk 2x na.

  2. Al 83 jaar woon ik in Hattem en heb van kinds af aan op de uiterwaarden geschaatst. Ook als het water ging zakken. Dat is geen probleem, je kan niet verdrinken. Je krijgt dan wat golvend ijs, niet gevaarlijk. Vroeger konden we van Hattem naar Deventer schaatsen. Het is veiliger om over ondergelopen land te schaatsen dan op de meren. Al 80 jaar heb ik op dit ijs geschaatst en nu zou het niet meer kunnen? De Hattemers vinden dit een lachertje!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in