“Mastenbroek in het licht”, lichtroute langs boerderijen

Tijdens de donkere dagen voor kerst zetten Gastvrij Mastenbroek en IJsseldelta Boert Bewust de polder Mastenbroek in het licht. Van 21 tot 24 december kun je vanaf schemertijd een route rijden langs prachtig verlichte boerderijen en objecten, zoals de eeuwenoude  kerk in Mastenbroek.

De lichtroute is coronaproof georganiseerd. Mastenbroek in het licht bekijk je vanuit jouw eigen auto.

Cultuurhistorie
De eenrichtingsroute kan eenvoudig worden gereden via borden die in de polder geplaatst worden, maar ook via het speciale routekaartje die je hier kunt downloaden. Genieten van de mooie verlichte boerderijen en objecten staat centraal, maar daarnaast kun je ook kennis maken met de cultuurhistorie en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners.

Oude boerderijen
Op de website www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten staat een korte beschrijving over de boerderijen en objecten die in het licht worden gezet. Zo is bijvoorbeeld boerderij ‘De Reussies’ van de familie Kamphof gebouwd rond 1836 en daarmee één van de oudste boerderijen van Mastenbroek. Bij de oude terpboerderij van de familie Van der Vegte aan de Nieuwe Wetering 19, is de boerderijtuin zoveel mogelijk in oude stijl hersteld met buxushagen en een moestuin. Ook is er boomgaard met meer dan 60 hoogstamfruitbomen.

Alle informatie over ‘Mastenbroek in het licht’ vind je op www.poldermastenbroek.nl en www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten.


Mastenbroek is een middeleeuwse polder in de Nederlandse gemeentes Zwartewaterland, Kampen en Zwolle en maakt deel uit van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Het is een van de oudste polders van Nederland. De kern van de buurtschap ligt in de gemeenten Kampen en Zwartewaterland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in