Weer Top 2000-kerkdienst in Hattem

In Hattem wordt opnieuw een Top 2000-dienst gehouden. Dit keer op zondag 30 december met als thema ‘Alleen samen’ in de Emmaüskerk van de Protestantse Gemeente in Hattem. Wie er vaker bij was komt ook een goede oude bekende tegen, namelijk de band Basil uit Kampen, die de dienst muzikaal begeleidt.

Het thema ‘Alleen samen’ biedt veel aanknopingspunten voor een mooie invulling, deelt de voorbereidingscommissie mee. Zo kunnen individuele mensen er voor kiezen om samen met anderen op te trekken, maar komt het ook voor dat mensen die deel uitmaken van een gemeenschap het gevoel hebben dat ze er helemaal alleen voor staan.

De Dijk en Snow Patrol
Basil zal muzikaal op dit thema inspelen, zowel solo als begeleidend. Ook dominee Wim Hortensius (op piano) en Thoby Liefers (op trompet) zullen een paar keer met de band meespelen. Enkele nummers die vanaf het beamerscherm kunnen worden meegezongen zijn: ‘Niemand in de Stad’ van De Dijk en ‘Chasing Cars’ van Snow Patrol.

Heilig geloof
Hortensius zal in zijn overweging aandacht besteden aan het verhaal in de Bijbel waarin een vrouw de mantel van Jezus aanraakt met een heilig geloof in genezing. Ook wordt er een video vertoond van mede-organisator Marco Blanker, die Maarten van der Weijden medisch begeleidde op diens memorabele zwemtocht door Friesland.

Kaarsje
Verder is er in het programma tijd ingeruimd voor gebed en de mogelijkheid om voor iemand of meerdere mensen een kaarsje aan te steken, terwijl James Taylor en/of Carole King op de achtergrond een bij dit moment passend nummer zingen.

KWF Kankerbestrijding
De opbrengst van de collecte wordt overgemaakt aan KWF Kankerbestrijding, het goede doel van ook langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden.

Ontmoeting
De Top2000-dienst begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Aansluitend is er nog gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de ontmoetingsruimte naast de kerkzaal, met voor iedereen een hapje en een drankje.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in