Ondergrondse fietsenstalling Stationsplein Zwolle bijna klaar

Tot eind oktober wordt er aan het Stationsplein in Zwolle aan de inrichting van de nieuwe ondergrondse fietsstalling gewerkt. Zo zijn er 5.475 fietsenrekken geplaatst en afgesteld. Wist je dat de fietsenstalling de grootste is buiten de randstad?

De draaideuren voor de in-/uitgang van de stalling ter hoogte van het stationsgebouw zijn geïnstalleerd. Via deze in-/uitgang kun je naar het station lopen nadat de fiets is gestald en ook andersom om de fiets op te halen.

Op de trappen van alle in-/uitgangen wordt vloerverwarming geplaatst die de trappen droog houdt. De fietsenstalling is voorzien van het HBF-systeem (Handhaving Benutting Parkeren). Dat zijn sensoren aan het plafond die aangeven waar nog plek is.

Hans Kollenstaart en Hedwig Hut geven een rondleiding in de nieuwe stalling en vertellen meer over het werk. (tekst gaat verder na de video)

De bestaande fietsenstalling aan de noordkant van het station blijft in gebruik. Ook de fietsenstalling onder het L├╝beckplein aan de zuidzijde van het station blijft bestaan.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in