Feestelijke opening Stationsplein Zwolle

Vandaag, vrijdag 8 oktober, vond de feestelijke opening plaats van de stadsentree Zwolle en het Stationsgebouw.

Er werd een gedicht voorgedragen en Burgemeester Snijders en wethouders E. Anker en W. Dogger van Zwolle hielden een toespraak. Leerlingen van de OBS de Parkschool waren aanwezig en speelden verschillende spelletjes. Verder kon iedereen genieten van een rit in het reuzenrad. (bekijk de video, tekst gaat daarna verder)

Reuzenrad
De gemeente Zwolle nodigt je uit om het nieuwe Stationsplein te bewonderen. Dat kan dit weekend vanuit de lucht door een ritje in het reuzenrad. Daarnaast zijn er op het Stationsplein verschillende tentoonstellingen te zien. Met unieke historische beelden, bijzondere foto’s van de grote verbouwingen en indrukwekkende plannen voor onder andere Oosterlaan-Westerlaan en de passerelle, de toekomstige loopbrug over het spoor.

Sprankelend verblijfsplein
Het Stationsplein is omgetoverd tot een sprankelend verblijfsplein met een grote vijver en mooi groen, met zicht op de nieuwe groene loper naar de binnenstad van Zwolle. Samen met de klimaatrobuuste ondergrondse fietsenstalling zijn het Stationsplein en de Stationsweg veranderd in een groene stadsentree. Deze entree is tegelijkertijd ook een ‘superspons’. Want door alle toegepaste slimme klimaatoplossingen kan de noord-entree veel water opvangen. En dat is belangrijk, want in de toekomst vallen er vaker hevige regenbuien en kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. Bij een toekomstbestendig station past dan ook een groene entree die slim met het toekomstige klimaat omgaat.

Bron: mediapartner RTV Focus

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in