20 t/m 24 juni 2022: Groene Zomer Campus

Basisscholen en middelbare scholen kunnen van 20 t/m 24 juni 2022 meedoen aan de Groene Zomer Campus. Deze week wordt door de gemeenten Hattem, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten, in samenwerking met Veluwe Duurzaam, georganiseerd.

Tijdens de Groene Zomer Campus kunnen leerlingen op verschillende manieren kennismaken met het thema duurzaamheid. Zo worden er door (lokale) bedrijven en organisaties excursies, lespakketten en workshops aangeboden waar scholen zich gratis voor kunnen aanmelden. De activiteiten zijn geschikt voor leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs en duren maximaal een dagdeel.

Deur dicht! Licht uit!
Organisaties en bedrijven bieden verschillende excursies en workshops in de klas aan voor leerlingen van 4 t/m 18 jaar. Een van de excursies die aangeboden wordt is de β€˜Deur dicht! Licht uit!’-expositie. Deze expositie wordt tentoongesteld op het terrein van Veluwe Duurzaam in ’t Harde en is geschikt voor kinderen tot 8 jaar. Tijdens de expositie komen kinderen in aanraking met verschillende aspecten van duurzaamheid, zoals besparing van water en energie en afvalscheiding.

LespakkettenLeerkrachten die zelf een duurzame draai willen geven aan hun lesstof kunnen gebruik maken van een variatie aan lespakketten die worden weergegeven op www.groenezomercampus.nl. De lesmaterialen kunnen het hele jaar door gratis gedownload worden.

AanmeldenScholen die zich willen aanmelden voor de Groene Zomer Campus kunnen zich gratis opgeven. Daarnaast kunnen ook (lokale) bedrijven en organisaties zich aanmelden om tijdens deze week leerlingen te enthousiasmeren over het thema duurzaamheid.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in