Van Wijnen Smash ’70 terug in de race voor play-offs        

Zaterdag tegen Salamanders was een belangrijke uitwedstrijd voor Van Wijnen Smash ’70 in de strijd voor de play-off plekken Eredivisie Tafeltennis. De verschillen zijn dit seizoen bijzonder klein en een 5, misschien 6-tal teams gaan strijden om de eerste vier plekken.

Zaterdag dus eerst op bezoek bij Salamanders in Wateringen die met de Deen Casten Egeholt, Casper ter Luun en Emanuel Martin Ferreira de opstelling voltooien. Van Wijnen-Smash’70 kon weer beschikken over Barry Wijers,die in de thuiswedstrijd in september een vervelende enkelblessure opliep, naast Koen Hageraats en speler/coach Gerben Last. Martijn de Vries trad op als coach, nadat afgelopen week acuut zijn blinde darm verwijderd moest worden.

In de eerste wedstrijd van de dag kon Barry Wijers direct vol aan de bak tegen Egeholt. Onwennig en ontbrekend aan wedstrijdritme verliep de eerste game rommelig (11-7 verlies). In de tweede game wist Wijers zijn winners weer te slaan en won gelijk de gelijk opgaande game met 9-11.

De derde game liet geen ander beeld zien. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en een verlening in deze game was nodig (12-14) om een 1-2 voorsprong ta pekken. In de vierde game kwam Barry terug van 6-3 naar 6-6 en wist ook nu op de beslissende momenten het spel naar zich toe te trekken (9-11). 0-1.

Koen Hageraats, sterk spelend de laatste weken, gaf Martin Ferreira geen kans op succes. Zonder in de problemen te komen bracht hij Van Wijnen-Smash’70 op een 0-2 voorsprong (5-11, 7-11, 7-11).

De derde wedstrijd van de dag werd er eentje om het puntje van de stoel te gaan zitten. Last tegen Ter Luun. Een wedstrijd die game na game tactisch sterk werd gespeeld en keer op keer kantelde. Van 11-7 voor Ter Luun, naar 8-11 voor Last, 11-8 en 9-11 moest een 5e game de beslissing brengen. Last kwam nog 1-5 voor, hield deze voorsprong tot 6-8 vast maar toen kwam Ter Luun langszij. Op het beslissende moment trok Last aan het kortste eind, 11-9. Tussenstand: 1-2

Na da thee kwam Hageraats wat langzaam uit de startblokken tegen Egeholt. Voor hij het doorhad een 7-3 achterstand en 11-3. Herpakken, tactiek aanpassen en opnieuw beginnen. Koen herstelde zich goed, maakte minder fouten en kon het tempo tevens opvoeren. De Deen had het nakijken. Drie sterke games resulteren in 8-11, 5-11 en 6-11 winst. 1-3.

Dat Barry Wijers goed terug is na zijn blessure bewees hij in zijn tweede wedstrijd van de dag tegen Ter Luun. Twee spelers die flink kunnen versnellen en uithalen. De ene na de andere winner werd geslagen. Via 6-11, 11-7 en 6-11 kwam Wijers in de vierde game via 9-7 naar 9-11 winst. 1-4.

Aan Last om de overwinning nog zoeter te laten smaken. Tegen Martin Ferreira ging het drie games lang gelijk op waarbij Last zekerder van zijn zaak leek: 9-11, 11-13, 11-9. In de vierde game liep Gerben al snel uit naar 0-5 en wint de game sterk met 3-11. Hiermee boekte Van Wijnen-Smash’70 een hele goede 1-5 overwinning om de play-off plekken.

De volgende wedstrijd is zaterdag  16 november. Om 17:00 uur komt Hercules op bezoek. Een team met voor ex-Smash’70 spelers (Bosman, Brinkhoff en Wiemer) maar ook Nederlands topspeler Trinko Keen maakt onderdeel uit van dit team. Zal hij in actie komen zaterdag?

De stand in de eredivisie
BeneluxGroup Taverzo             6 – 28
ProActiefTTHilversum               5 – 22
Scylla 1                                  5 – 19
van Wijnen/Smash ’70             5 – 15
Salamanders                           6 – 15
Tempo-Team                            6 – 14
Hercules                                  5 – 10
Avanti                                     6 –  9

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in