Unieke kerstvertelling in open lucht

Een groep enthousiaste Hattemers is al maandenlang druk met de voorbereidingen voor de Hattemse KerstKuier. Na een afwezigheid van 5 jaar hoopt de organisatie, met vertegenwoordiging uit alle kerken van Hattem, op 19 december opnieuw een Kerstkuier te organiseren. Op die datum is ieder welkom om in de voetsporen van de Wijzen uit het Oosten het kindje Jezus op te zoeken. De wandeltocht voert door het oude centrum van Hattem langs verschillende scenes uit het kerstverhaal.

Ontmoeting en gezelligheid
Tijdens de Kerstkuier wandelt men ongeveer een route van ±1 uur langs alle belangrijke momenten uit het kerstverhaal. Door de sfeervolle binnenstad van Hattem is een route uitgezet. Deze route wordt verlicht door honderden kaarsen. Langs de route wordt het Kerstverhaal verteld, gezongen en uitgebeeld.
“Er komen een aantal ‘oude’ elementen uit voorgaande jaren terug en daarnaast zijn er ook nieuwe toegevoegd. Het wordt een hartverwarmende belevenis! Je ontmoet Herodes, de Wijzen uit het oosten, de herders en natuurlijk Jozef, Maria en het kindje Jezus. Naast het beleven van het kerstverhaal, is er ook ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Onderweg kan iedereen genieten van kerstliederen en kerstverhalen. En aan het eind van de wandeling, op de Markt, is er een warm onthaal met warme chocolademelk en een koor dat met hun zang de mensen verwelkomt”, aldus de organisatie

De Kerstkuier start tussen 18.30 uur en 20.00 uur op het Voermansplein (voor de Dijkpoort).
Bereikbaarheid rolstoelen/kinderwagens: De route is grotendeels goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Op plekken waar de route wat minder toegankelijk is, is hulp aanwezig.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in