“Maria, Icoon van Genade” – in de Veste

Op 21 december geeft Prof. dr. Arnold Huijgen een lezing over zijn boek ‘Maria icoon van genade’. Het is niet vanzelfsprekend dat een protestantse auteur een boek schrijft over een vrouw die vooral in Rooms-Katholieke kringen wordt vereerd. Huijgen zal in de lezing toelichten waar het hoog tijd is dat ook protestanten zich wat meer met Maria bezighouden.

Veelzijdige vrouw
“Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt, wordt bemoedigd. Dit boek gaat terug naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te krijgen als Joods meisje, moeder van de verlosser en moeder van de gelovigen.
De traditie van de vroege kerk, de Reformatie en moderne literatuur helpen om Maria als icoon van genade te zien. Transparant tot op Gods genade werpt zij licht op seksualiteit, kunst, de eenheid van de kerk en op de toekomst van Europa als christelijk continent na de coronapandemie.”, aldus de flaptekst van Huijgens boek.

Waar, wanneer, waarvoor en wat na afloop
De lezing wor
dt gehouden in de CGK De Veste, Korte Kerkstraat 8, Hattem. De kerk is open vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in