sv Hatto-Heim pakt eerste driepunter.

Na twee wedstrijden in de 2e klasse I wacht sv Hatto-Heim nog steeds op de eerste overwinning.
Vandaag kwam op bezoek IJVV uit IJsselmuiden wat ook nog puntloos is. De ruststand was 2-0, de eindstand werd 3-1. Op een druk bezochte ’t Achterveen speelde twee teams die met smacht op de eerste punten wachten. IJ.V.V. begon direct scherp aan de wedstrijd en probeerde sv Hatto-Heim naar achteren te drukken.
Maar de Hattoheimers kwamen zelf tot twee kansjes uit een spelhervatting.
Een mooie aanval via Tim Roeland van IJVV, maar hij schoot de bal hard voor langs.
Maar er kon in de zeventiende minuut wel gejuicht worden.

Het was de jongste speler van het veld Robin van der Ziel die knap zijn tegenstander passeerde en keeper Julian van de Wetering kansloos liet, 1-0.
Dat was een mooie opsteker voor de geel/blauwen, maar het was opletten geblazen op de uitvallen van de rood/witte brigade uit IJsselmuiden.

De ploeg van trainer Emiel Diender had veel balbezit, maar ging er erg slordig mee om, keeper Jorick Mensink werd nog niet echt op de proef gesteld.
Twan van Rijssen en Bram Neuteboom kregen nog wat kansjes om de te scoren, maar v/d Wetering stond goed opgesteld.

De snelle rechtsbuiten Tim Roeland kreeg de kans op de gelijkmaker te scoren, maar doelman Menssink kwam goed zijn doel uit en redde knap op een 1 op 1 situatie.
Nog net voor de rust trilde het Achterveen op zijn grondvesten, want het was Twan van Rijssen die knap de 2-0 scoorde.

Tweede helft een dubbele wissel bij IJVV en dat was ook te merken, een fel uit de kleedkamer gekomen IJ.V.V. ging op jacht naar de aansluitingstreffer.
En dat lukte in de vijftigste minuut: een mooie aanval over rechts via Roeland. Hij zette de bal strak voor en dat was voor Jonathan van Marle een koud kunstje om te scoren 2-1.
IJ.V.V. wilde meer maar stuiten regelmatig op de verdedigers van Hatto-Heim.

Een prachtige aanval van Bram Neuteboom hij zette de bal voor en het was Jesse Winkelaar die de bal op de paal knalde.
Daarentegen kreeg IJVV namens Martijn de Kleine ook een beste kans, maar het was andermaal Mensink die weer een knappe redding in huis had.

Vijf minuten voor tijd ging het licht uit bij de IJsselmuidenaars want het was Bram Neuteboom die via het been van verdediger Snippe de bal het doel in schoot 3-1.
Scheidsrechter Willems uit Zeewolde floot na vijf minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd.

Een mooie opsteker voor de ploeg van Marcel van Walderveen.
Zaterdag gaan de Hattoheimer op bezoek bij AGOVV op een van de mooiste sportparken van Nederland, namelijk Sportpark Berg & Bos in Apeldoorn.