Hattem-1 in slotfase onderuit bij Hardenberg’85

In de eerste helft had Hattem over het algemeen het betere van het spel al was er sprake van veel balverlies doordat de bal vaak naar de verkeerde kleur ging. Na de pauze was het juist Hardenberg wat een speloverwicht had. Over de hele wedstrijd gezien had een gelijkspel wel de verhouding geweest, maar toch trok de thuisploeg in de slotfase aan het langste eind.

Redelijk goed spel, wel slordig
Hattem begon prima aan de wedstrijd. Met goed combinatievoetbal probeerde het de tegenstander gelijk onder druk te zetten. Toch was het de thuisploeg wat na bijna een kwartier spelen de voorsprong nam. Berend Weiden ging namens Hardenberg over rechts op avontuur en werd onvoldoende gehinderd zodat hij de 16 binnen kon komen en schuin voor het doel de bal snoeihard in het dak van het doel achter de kansloze Hattem-doelman Pool schoot. Hattem is het even kwijt en trainer Oosterhaar besluit wat omzettingen door te voeren.

Hierdoor krijgen de geel-blauwen meer grip op de wedstrijd en komen er kansen. Hattem weet Hardenberg goed onder druk te krijgen waardoor de thuisploeg in de problemen komt. Geknoei in de opbouw zorgt dat Wesley van Winsum de bal kan onderscheppen. Hij vindt de vrijstaande Daan van Enk die met een bekeken schuiver in de verre hoek Hardenberg-doelman Suciu kansloos laat. Hattem merkt dat er meer in zit en komt al snel op 1-2. Jeffrey van Ommen weet over links Wesley van Winsum te vinden die probeert zich vrij te spelen. De bal stuitert en Kevin Veger hoeft niet lang na te denken.

Met een prachtige volley jaagt hij de bal boven de doelman in het net. Kort daarna is het Wesley van Winsum die, nadat hij zich goed vrij speelt, met een prachtig schot de 1-3 laat aantekenen. Toch komt Hardenberg kort voor rust nog terug tot 2-3. Balverlies aan Hattem-kant in de opbouw en een roei naar voren geeft aanvaller de Haard de mogelijkheid de bal over de uitgekomen doelman Pool heen te lobben.

Hardenberg gaat na rust op zoek naar de gelijkmaker
Het mag duidelijk zijn dat de thuisploeg na de rust op zoek wil naar de gelijkmaker, maar Hattem heeft er nog goed het oog op. Het spel van Hattem is bij vlagen echter te nonchalant on onrustig waardoor het te vaak de bal verliest. Beide teams proberen wat te forceren waarbij het aan beide kanten echter tot nu toe niet tot kansen leidt. Hardenberg kan hierbij nog voor het meeste gevaar zorgen en beperkt Hattem zich tot speldenprikjes tot aan de 16 van de tegenstander.

Doelman Pool moet nog een keer de armen strekken om een gelijkmaker te voorkomen en staat Hattem kort daarna bijna op 2-4. Kevin Veger ziet zijn lob over de doelman echter net naast het doel gaan. Hardenberg dringt steeds mee aan en klopt nadrukkelijk aan de poort voor de gelijkmaker die er dan uiteindelijk ook komt. Balverlies van Hattem op het middenveld brengt Thomas de Boer namens Hardenberg in kansrijke positie.

Hij controleert de bal goed en weet met een mooie schuiver de gelijkmaker aan te tekenen. Hardenberg wil meer en Hattem probeert dit te voorkomen. In blessuretijd ziet Hattem een aanval stranden, brengt de verdediging van de thuisploeg de bal naar voren, welke pardoes over de verdediging heen valt en Joerie van Ee de 4-3 kan laten aantekenen voor de thuisploeg. Hattem probeert nog wel wat te forceren, wordt het nog wat onrustig (met een rode kaart voor doelman Pool) maar verandert er aan de stand niets meer.

Opnieuw teleurstelling
Net als vorige week kon het team een voorsprong niet over de streep trekken. Dit had aan de ene kant te maken met het eigen spel, maar ook met de wilskracht van de thuisploeg. Door de resultaten van de afgelopen weken heeft Hattem dan wel de meeste doelpunten gemaakt van alle teams, maar ook de meeste tegen. En uiteindelijk moest het genoegen nemen met twee verliespartijen. Volgende week is er voor de mannen geen wedstrijd terwijl op 22 oktober een bekerwedstrijd (thuis) tegen Nieuwleusen op het programma staat. Een week later is er weer een competitiewedstrijd en wacht de uitwedstrijd tegen Avereest.