Erik Kleinpenning lijsttrekker VVD Hattem Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Erik Kleinpenning is donderdag 7 oktober 2021 tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD Hattem verkozen tot nieuwe lijsttrekker van de partij. De volgorde van de overige kandidaten op de lijst wordt in een volgende algemene ledenvergadering in november vastgesteld. Aan de leden werd ook het concept van het nieuwe verkiezingsprogramma gepresenteerd.

Kleinpenning (48) werd in februari dit jaar geïnstalleerd als commissielid voor de VVD in Hattem, een functie die hij in mei alweer moest opgeven toen de twee raadsleden van de VVD zelfstandig verder gingen. “Tot mijn spijt kon ik mijn werkzaamheden als commissielid niet voortzetten, maar in die relatief korte periode is mijn interesse voor de lokale politiek alleen maar sterker geworden”, aldus Kleinpenning. “De leden van de VVD Hattem hebben een beroep op mij gedaan om lijsttrekker te worden en ik heb er heel veel zin in om samen met een nieuwe enthousiaste groep mensen de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar in te gaan.”

Kleinpenning, in het dagelijks leven werkzaam als zzp’er in online communicatie, is sinds 2014 met zijn gezin woonachtig in Hattem. De afgelopen jaren is hij onder meer bestuurslid geweest bij de Hattemse Mixed Hockeyclub en de Oranjevereniging in Hattem.

VVD mikt op 3 zetels
Tijdens de ALV werden ook de kandidaten voorgesteld die zich voor de VVD verkiesbaar stellen bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Op 9 november wordt de definitieve lijst vastgesteld, net als het definitieve verkiezingsprogramma. De VVD mikt tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart op minimaal drie zetels. Bij de landelijke verkiezingen eerder dit jaar werd de partij voor het eerst de grootste in Hattem.

De Hattemse voorzitter van de VVD, Lily Ruijs is blij met de lijst. “We hebben een mooie verjongings- en vernieuwingsslag gemaakt. Door het enthousiasme van de groep kandidaten zien we ook weer de nodige nieuwe (jonge) leden binnen lopen.” Ook zij heeft veel zin in de verkiezingscampagne. Het programma daarvoor zal begin november gepubliceerd worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in