Odeon Zwolle presenteert ‘Opgelost’ van Chiquita Welmerink

Ineens beiden fulltime thuis: hoe kun je er in deze gekke en bizarre tijd voor zorgen dat je relatie gezond blijft. Hoe los je problemen op, ook wanneer dat onmogelijk lijkt?

Op zondag 25 oktober presenteert Odeon Zwolle: Opgelost! Een theatercollege gebaseerd op het gelijknamige boek van Chiquita Welmerink.

Top 10
Chiquita Welmerink heeft haar leven in Hattem doorgebracht en woont nu in Wapenveld. Haar boek Opgelost! Stond een maand in de Top 10 van meest verkochte management boeken van Nederland.

Machteloos
Verplicht thuiswerken, geannuleerde opdrachten, juf of meester spelen voor je kinderen, ziekte, overlijden… de huidige tijd zit vol situaties waarin je je machteloos kunt voelen en strijd ervaart. Het is normaal en menselijk. Soms praat je het uit en los je het op. Soms lukt dat niet, dan blijf je hangen in gevoelens van onmacht, stress en eenzaamheid. Onbedoeld en ongewild. Niemand wordt er echt gelukkig van.

Het begint bij jezelf
Opgelost!
biedt iedereen de stappen om te leren wat de auteur, Chiquita Welmerink, geleerd heeft: namelijk dat conflictoplossing niet begint bij de ander, maar bij jezelf. En dat is goed nieuws. In de huidige maatschappij waarin we vaak met een beschuldigende vinger naar een ander wijzen is dit een enorm hoopgevende (andere) manier om naar conflicten te kijken. Bijzonder daarbij is dat je de medewerking van een ander niet nodig hebt. Dat is buitengewoon prettig, bevrijdend en tegelijkertijd verbindend. In het theatercollege krijg je op 25 oktober antwoord op de vraag: Ja, maar hoe los ik dat dan op? (tekst gaat verder na de video)

Boek hier de voorstellling


Chiquita Welmerink is van huis uit advocaat, specialiseerde zich als trainer, coach en mediator in het helpen oplossen van conflicten. In een poging om bij te dragen aan rechtvaardige oplossingen studeerde ze rechten en werkte jarenlang als advocaat.
Natuurlijk is het leuk om een zaak te winnen, maar wat win je wanneer de relatie blijvend beschadigd is. Met een winnaar heb je ook een verliezer.
Wil je echt winnen? Zonder strijd, zonder toe te geven? Kom 25 oktober: ontdek, ervaar en beleef hoe je dat doet.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in