Voorbereiding Molecaten Ruiterdagen

De voorbereiding van de Molecaten Ruiterdagen is in volle gang. Op zaterdag 13 oktober worden de Gelderse en Utrechtse Eventingkampioenschappen klasse Z verreden op Landgoed Molecaten. Ook worden de open KNHS-wedstrijden voor paarden in de klasse B, L en M verreden.

Het eerste onderdeel is de dressuurproef en daarvoor zijn vandaag de dressuurringen opgesteld in het weiland achter Saturn Petfood. Hier wordt beoordeeld of de ruiter en zijn paard/pony (combinatie) goed kunnen samenwerken.

Hierna volgt het springparcours. Op een afgezet deel van het hoofdterrein staan in een bepaalde volgorde hindernissen (±10). Deze hindernissen moeten foutloos worden gesprongen. Na het springen zal een dierenarts het paard/pony controleren op conditie en gezondheid. Ook wel veterinaire keuring genoemd.

Is dit alles goed verlopen dan mag de combinatie door naar de spectaculaire cross-country. De route gaat over afwisselend terrein over landgoed Molecaten, dat bestaat uit bos en weiland. Tijdens deze rit komt de combinatie meerdere hindernissen tegen, die passen in het landschap.

De hindernissen zijn veelal gemaakt van bomen en ander natuurlijk materiaal. Ook dit jaar zijn er weer mooie hindernissen gebouwd. Parcoursbouwer Henk Dokter heeft dit jaar met zijn team vier nieuwe hinderniscombinaties toegevoegd aan het parcours.. Bij de afwerking staat de veiligheid voor de combinaties voorop. Na de finish volgt nog een veterinaire keuring.

Rond 08.30 uur start de eerste combinatie. Het terrein en de bossen van Molecaten zijn vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen daardoor de combinaties van ruiter en paard van dichtbij zien tijdens een mooie wandeling door het bos lang het parcours.

Meer informatie is te lezen op de website van SGW Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in