Expositie van Willeke Klaassen bij ZP&co in centrum Hattem

Bij ZP&co in het centrum van Hattem is een tentoonstelling te zien van Willeke Klaassen. Zij is lid van het Kunstgilde Hattem en na Anneke Bagerman de tweede exposant in dit aan de Koestraat 2 gevestigde pand. Wie de expositie bezichtigt, komt oog in oog te staan met kunstwerken die “spreken van gevoel, van samenhang en spanning”.

ZP&co, een coöperatie van en voor zelfstandige professionals, heeft zich eerder dit jaar in Hattem gevestigd. Kunstenaars worden in de gelegenheid gesteld om in dit prachtige pand te exposeren en deze exposities kunnen onder kantoortijd gratis worden bezichtigd.

De kunst die nu te zien is “spreekt van onopgemerkte, gewone dingen die ineens in het zicht komen”. Zo voegt Klaassen in haar serie ‘Geest van de aarde’ elementen van archeologie samen met het moment van nu door fossiele vormen samen te voegen met bladprinten en gevonden materiaal. Ook maakt de Hattemse kunstenares herinneringsbundels van kleding van een geliefde met dagelijkse objecten “die een herinnering oproepen, je weer laten ervaren, om bij te glimlachen en te mijmeren”. Zo worden deze bundels “een bergplaats voor voorwerpen die gekoesterd willen worden”. Een mogelijke opdracht start met een gesprek met Willeke om een bundel “uniek en individueel afgestemd” te maken.

De expositie duurt van 2 oktober tot 31 december. Willeke Klaassen verwijst voor meer informatie door naar haar website www.willekeklaassen.nl. Voor meer informatie over het Kunstgilde Hattem kan de site www.kunstgildehattem.exto.nl worden geraadpleegd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in