Nieuwe jongerenwerker Hattem – Evenlyn Stoffer

Evelyn Stoffer is de nieuwe jongerenwerker van Hattem. Door veel op straat aanwezig te zijn, hoopt zij de problemen onder de jeugd te verminderen en te voorkomen. In een interview in De Stentor gaf zij aan dat een oplossing ligt “in de komst van meer afgelegen plekken.” Volgens Stoffer zijn er daar te weinig van. “Zo heeft niemand last van elkaar. Ik sta veel op straat, dan kan ik op die manier in contact blijven met jongeren en deze plekken in de gaten houden,” aldus Evelyn Stoffer in De Stentor.

Ontwikkeling
“De jongeren zijn voornamelijk op zoek naar een plek waar zij onder andere droog kunnen zitten, een potje kunnen voetballen en muziek kunnen luisteren. Door plekken aan te bieden met wat ruimte er omheen zal dit de overlast kunnen beperken. De rol die ik hierin kan spelen is voornamelijk door te kijken wat de vraag vanuit de jongeren is. En door zelf aanwezig te zijn op de hangplekken om een band op te bouwen en gesprekken aan te gaan. Als jongerenwerker probeer je een jongere te helpen. Het is fijn dat het jongerenwerk laagdrempelig is waardoor je makkelijk in contact kan komen met de jongeren en zij ook met ons als jongerenwerkers. Goed contact is van belang omdat jongerenwerkers jongeren zowel in hun persoonlijke als sociale ontwikkeling willen helpen. Deze groei kan de jongeren meer zelfvertrouwen geven. Als het contact goed is, worden jongeren nog meer in hun kracht gezet wat goed is voor hun zelfbeeld en toekomst.”

Jeugd alternatieven bieden
“Het zijn niet alleen de jongerenwerkers die in gesprek gaan met jongeren,” vertelt burgemeester Marleen Sanderse, “ook de agenten en boa’s verdiepen zich in de vraag wat jongeren bezighoudt. Als gemeente hebben we voor de omgeving van de Verkentoren gekozen voor een fysieke aanpak. Wij willen niet dat daar jongeren zijn en het gebruik van een Mosquito (hoge pieptonen) jaagt ze weg. We willen de jeugd wel alternatieven bieden want It takes a village to raise a child (het opvoeden van kinderen doe je met elkaar als samenleving). Wij zijn dan ook continu is gesprek met alle betrokkenen,” aldus Sanderse.

Droombaan
Evelyn (20) staat qua leeftijd nog heel dicht bij de doelgroep. Zij heeft diploma sociaal cultureel werk en is sinds een maand werkzaam bij Stichting Welzijn Hattem. Voor SWH gaat zij zich 4 dagen in de week inzetten voor het welzijn van de jongeren in Hattem.

Straathoekwerker
Susanne Berends blijft als jongerenwerker actief, terwijl Evelyn meer de straat op gaat om in contact te komen met de jeugd. Evelyn legt uit dat een straathoekwerker voornamelijk op straat te vinden is waar de jongeren zich begeven. “Een jongerenwerker kom je eerder tegen in een jongerencentrum. Verder is straathoekwerk en jongerenwerk in grote lijnen hetzelfde”.

Contact
Wie contact wil opnemen met Evelyn kan haar bereiken door te bellen of te appen naar: 06-20046859. Of een bericht sturen via Instagram jongerenwerk_hattem, via Facebook Jongerenwerk Hattem of via de mail evelynstoffer@swhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in