‘O Happy Days’ bij New Orleans in Hattem

Op de banken, witte zakdoekjes en luid meezingen met alle bekende gospelsongs. Dat was het hoogtepunt van een avond vol met blues, jazz en gospel tijdens het New Orleans in Hattem-festival. Zo’n 1.750 bezoekers kwamen op dit sfeervolle en kwalitatief hoogstaand festival af.

Bourbon Street
Naast de Black Gospelband G-Roots was Hattem massaal uitgelopen voor de dames van Mr. Right, Easterfield blues, Jazmarea uit New Orleans (!) en rauwe Ralph de Jong. Het middenterrein van Houtwerk Hattem was door de organisatoren samen met vele vrijwilligers sfeervol omgebouwd met veel hout en visuele elementen tot Bourbon Street met twee podia. De verlichte steltlopers van circus Pavarini en de tweemaal door stichting Suus uitgevoerde Jazz Funeral maakten de beleving compleet.
(tekst gaat verder na de video)

Unieke locatie
De complimenten over de unieke locatie waren weer talrijk. Je ziet en ruikt het hout als je het terrein betreedt. Welkom geheten door de Blues Brothers vallen de vele verlichte delen van het terrein op. Bijpassende Louisiana-stijl eten is door de lokale ondernemers Soul Sisters, Delisalm en Juriaan Opmeer verzorgt en bijpassende wijnen door Viniversiteit. Jip’s Ijskar en De Eenhoorn Koffie en Thee verzorgden het nagerecht. Samen met de muziek en de optredens was de beleving compleet.

Trompet…
De lokale trompettist Wilfred Kroes had een drukke avond. Eerst opende hij op trompet het festival, daarna trad hij op met door hemzelf geselecteerd Hattems jeugdtalent uit muziekvereniging Ons Genoegen en ten slotte deed hij ditzelfde met een eigen geformeerde Hattemse gelegenheidsband.

Vrienden van Opoe
Het festival was gratis toegankelijk, met name door de hoofdsponsoren Houtwerk Hattem, ’t Heem,  De Eenhoorn Koffie en Thee , Prins Bernard Cultuurfonds en JR Signing, naast vele andere sponsoren. En uiteraard de vele Vrienden van Opoe die ook massaal aanwezig waren.

Kijk ook nog even terug via www.neworleansinhattem.nl

1 REACTIE

  1. Zijn er ook beelden van de Hattemse Bluesband? Lijkt me toch een extra leuk item voor de lokale TV-zender?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in