Tentoonstelling over mensenhandel op Voermanplein

In Hattem opent op woensdag 10 augustus op het Voermanplein de tentoonstelling ‘Open je ogen’ van CoMensha. CoMensha is het landelijke coördinatiecentrum tegen mensenhandel in Nederland. Het gaat om een reizende tentoonstelling die de indringende en schokkende verhalen vertelt van 29 personen die het slachtoffer werden van mensenhandel.

Doel van de tentoonstelling is zo veel mogelijk Nederlanders te doordringen van de ernst en diversiteit van mensenhandel in Nederland. De tentoonstelling is te zien tot en met donderdag 25 augustus.

Misleiding en uitbuiting
Burgemeester Marleen Sanderse vindt het belangrijk dat de tentoonstelling in Hattem te zien is: ‘In Nederland leven we relatief veilig. Toch komt ook in Nederland mensenhandel veel vaker voor dan je wellicht verwacht. Het gaat hierbij om misleiding en uitbuiting, waarbij misbruik wordt gemaakt van mensen in een kwetsbare positie. Slachtoffers worden gedwongen tot handelingen die zij niet willen. De tentoonstelling is een goede eyeopener die hopelijk inwoners en bezoekers aan het denken zet en zorgt dat minder mensen slachtoffer worden van mensenhandel en dat slachtoffers eerder gesignaleerd worden zodat ze de hulp en zorg krijgen waar ze recht op hebben.’

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van CoMensha.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in