Deze week in de Zomereditie van Hattem Actueel

Edwin van der Wolf te gast in zomerinterview

Hattem Actueel zendt in augustus vijf keer een lang interview uit met een inspirerende plaatsgenoot. Op zaterdag 10 augustus is dat Edwin van der Wolf.

Edwin van der Wolf groeide op in Deventer. De verhalen van zijn opa over deze stad tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgden voor Edwins fascinatie voor deze periode. Hij woont nu in Hattem en is vrijwilliger op vele fronten. Hij doet onderzoek naar het verhaal van Canadese soldaten en is vrijwilliger op Canadese begraafplaats in Holten. Daarvoor ontving hij recent een hoge Canadese onderscheiding.

Verder is hij hij voorzitter van de Stichting Gedenkstenen in Hattem. In zijn functie van vrijwilliger bij de Erfgoedleerlijn van Cultuurplein Noord-Veluwe verzorgt hij lessen op basisscholen. Ook is hij vrijwilliger bij het Toeristisch Informatiepunt in Hattem. In april ontving hij een koninklijke onderscheiding.

De zomerinterviews worden alle zaterdagen in augustus van 10.00 tot 11.00 uur uitgezonden en afwisselend gepresenteerd door Hans Lambrechts en Sandra Oosterveen.

Dit én meer over de programma’s van Radio Hattem vind je via het menu links via Radio->Programmering Reageren? Dat kan via een Nieuwe Reactie op dit bericht, e-mail, Twitter of Facebook!


Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in