Indrukwekkend interview Herman Weelink in Hattem Actueel

Zaterdag 8 juni was Herman Weelink te gast in het radioprogramma Hattem Actueel. Het werd een indrukwekkend interview waarin presentator Gert Rave met Weelink sprak over de noodzaak van samen praten.

Aanleiding was de tentoonstelling Over Geloof en Liefde die momenteel in het stadhuis te bekijken is. Weelink: ‘Ik hoef je niet te vertellen dat er een polarisatie gaande is. Ook nu weer met het politieke beeld. Het is juist nu belangrijk dat we elkaar blijven ontmoeten. In Hattem voel ik me heel erg veilig. Ik mag hier zijn zoals ik ben.’

De tentoonstelling is er om het gesprek te faciliteren, zoals wethouder Koen Castelein tijdens de opening op vrijdag 31 mei zei. ‘Elkaar beter leren kennen en begrijpen, willen weten wie je bent. Of zoals in de tentoonstelling wordt verwoord: “We weten zo weinig van elkaar, dat is een krachtig besef en vertrekpunt.”

Op de website van RTV Hattem onder ‘Radio’ staat Hattem Actueel. Hier zijn de uitzendingen terug te luisteren, waaronder dit fragment: Op 33.30 minuten begint het interview.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in