Fiets morgen de Boerderijenfietstocht door IJsselvallei en Veluwe

In Heerde wordt op zaterdag 8 juli 2023 voor de 28e keer de Boerderijenfietstocht georganiseerd. Deze inmiddels traditionele fietstocht vindt jaarlijks plaats en doet één of meerdere boerderijen aan. Fietsers genieten van de landelijke omgeving van het Veluwse dorp Heerde. De route voert langs weteringen en de rivier de IJssel, langs lokale evenementen, natuurlijk langs boerderijen en altijd is er een stop bij een goed restaurant.

E-bike in opkomst, meer kilometers
In het verleden was de tocht tussen de 35 en 40 kilometer. Rekening houdend met het toenemend aantal e-bike deelnemers hebben we de lengte van de tocht in 2023 op ongeveer 50 km gebracht.

Startlocatie & stempelkaart
De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Je kunt tussen 10.00 en 12.00 starten, de laatste stempel voor binnenkomst wordt gegeven om 17:00. Naast het bezoek aan twee bedrijven krijgt u voor uw ticket een kopje koffie bij vertrek en een versnapering voor onderweg. Bij één van de bedrijven krijgt u op vertoon van uw stempelkaart boerderij-ijs. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.

Kosten en aankoop van tickets
De deelnamekosten bedragen € 7,50 per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten € 3,50 zijn. Nieuw is dit jaar de mogelijkheid om een ticket te kopen in de webshop van Visit Heerde. Ga hiervoor naar visitheerde.com/webshop en selecteer het aantal tickets dat u wilt kopen. Toon de e-mail met het ticket bij de start in Dorpshuis De Heerd en de organisatie geeft u een stempelkaart mee. Zo wil de organisatie de start vlotter laten verlopen.

Route door de IJsselvallei
Na vertrek uit Heerde gaat de route door de weilanden naar de eerste bestemming: Fruitbedrijf Huiskamp in Welsum. Via Restaurant De Loreley in Epe komt u terecht op IJsboerderij de Schellenberg in Vorchten.
Vervolgens gaat de route weer terug naar de startlocatie, waar de deelnemers met accordeonmuziek worden onthaald. Daar kunnen ze rustig napraten en genieten van de onderweg gemaakte foto’s en eventueel snuffelen in de fotoboeken van voorgaande jaren.

Informatie
De organisatie is in handen van Visit Heerde en Toerclub Heerde. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.visitheerde.com. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0578-617094 of mailen naar info@visitheerde.com.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in