Scheuren op De Geldersedijk in Hattem

Team Politie Verkeer Oost Nederland heeft op Facebook een bericht geplaatst over metingen die zij kunnen doen met video auto’s. Als voorbeeld hiervan heeft de politie een opname geplaatste die zij hebben gemaakt op de Gelderse Dijk bij Hattem.

In de uitleg op Facebook schrijft de politie:

‘Met onze videoauto’s kunnen wij talloze verschillende soorten metingen doen. Eén van deze metingen is de zogenaamde “combi-uitloop” meting.

Hierbij starten wij de tijd en afstand tegelijkertijd en zorgen we ervoor dat bij het afsluiten (na minimaal 16 seconden) de onderlinge afstand groter is geworden. Zodoende kan dan met zekerheid worden gesteld dat het doelvoertuig, dus de auto die we volgen, nog harder heeft gereden dan de uitslag van de meting. Dit omdat de onderlinge afstand dus groter is geworden.

Het filmpje hieronder is dus een voorbeeld hiervan. Dit speelde zich af op de Geldersedijk bij Hattem.’

 

COMBI MET UITLOOP METINGMet onze videoauto's kunnen wij talloze verschillende soorten metingen doen. Eén van deze metingen is de zogenaamde "combi-uitloop" meting.Hierbij starten wij de tijd en afstand tegelijkertijd en zorgen we ervoor dat bij het afsluiten (na minimaal 16 seconden) de onderlinge afstand groter is geworden. Zodoende kan dan met zekerheid worden gesteld dat het doelvoertuig, dus de auto die we volgen, nog harder heeft gereden dan de uitslag van de meting. Dit omdat de onderlinge afstand dus groter is geworden. Het filmpje hieronder is dus een voorbeeld hiervan. Dit speelde zich af op de Geldersedijk bij Hattem.^RD

Geplaatst door Politie Team Verkeer Oost-Nederland op Zaterdag 6 juli 2019

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in