“Adopteer een rotonde in Hattem”

De gemeenteraad van Hattem maakt het mogelijk om een rotonde in Hattem te adopteren. Op initiatief van de ChristenUnie en met steun van alle andere partijen stemde de raad maandagavond in met een motie om dit te faciliteren.

Verkeersveiligheid
In veel plaatsen is het inmiddels een vertrouwd gezicht: een keurig verzorgde rotonde voorzien van de naam van het bedrijf dat het onderhoud sponsort. Het geeft bedrijven een kans om positief onder de aandacht van het publiek te komen. Het kan de kosten voor onderhoud drukken én er kan meteen worden nagedacht over een beplanting die bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Omarmd
Wethouder Carla Broekhuis ‘omarmde’ de raadsbreed gesteunde motie, ook omdat dit idee  al speelt bij een aantal ambtenaren op het stadhuis. Zij zegde toe met de motie aan de slag te gaan. Wel gaat haar voorkeur uit naar een regeling waarbij de gemeente het onderhoud in eigen beheer blijft uitvoeren.

Drie rotondes
Hattem telt op dit moment twee van dergelijke verkeerspleinen. Op de Zuiderzeestraatweg wordt binnen niet al te lange tijd een derde aangelegd. Belangstellende ondernemers kunnen binnenkort een uitwerking van het voorstel verwachten, zodat duidelijk wordt hoe een van deze  rotondes kan worden geadopteerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in