Gelderland blijft ook in coronatijd populairste provincie voor vakantiegangers

Ruim 1,8 miljoen Nederlanders brachten vorig jaar zomer (een deel van) hun vakantie door in onze provincie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee was Gelderland de populairste provincie voor vakantiegangers, net als een jaar eerder.

In totaal gingen 10,5 miljoen Nederlanders vorig jaar op vakantie in eigen land, iets meer dan het jaar ervoor. Toen verbleven 9,9 miljoen mensen voor hun vakantie in eigen land. Het merendeel van de vakantiegangers koos een camping, vakantiehuis, hotel of camperplaats uit in Gelderland. Na onze provincie was Noord-Brabant (1,1 miljoen vakantiegangers) het populairst, op de voet gevolgd door Limburg en Noord-Holland (ieder ruim 1 miljoen vakantiegangers).

Bekijk de kaart van LocalFocus. De tekst gaat daaronder verder.


De grootste stijging was vorig jaar te zien in Groningen (+55 procent), Friesland (+35 procent) en Zeeland (+30 procent). Daar vonden meer mensen een plekje voor de vakantie dan een jaar eerder.

De cijfers van het CBS gaan over het zomerseizoen van 2020. Het statistiekenbureau gebruikt daarvoor een periode van ongeveer 22 weken in de maanden mei tot en met september.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in