Christinahoeve beschikbaar voor tijdelijke opvang vluchtelingen

De Christinahoeve op Molecaten Park De Leemkule is tijdelijk beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Er kunnen hier in eerste instantie maximaal 40 en daarna maximaal 70 mensen worden opgevangen. Deze groepsaccommodatie is vanaf donderdag 17 maart gebruiksklaar.

“We zijn blij met het aanbod van de directie van Molecaten om deze accommodatie hiervoor beschikbaar te stellen”, deelt burgemeester Marleen Sanderse mee. Omwonenden zijn per brief over deze tijdelijke opvanglocatie geïnformeerd.

Aangemeld bij Veiligheidsregio
Het is op dit moment nog niet duidelijk of en zo ja hoeveel mensen er tijdelijk in de Christinahoeve worden gehuisvest. Het kabinet heeft de 25 Veiligheidsregio’s gevraagd om minimaal 2000 opvangplekken per regio beschikbaar te stellen voor Oekraïnse vluchtelingen, waarvan 1000 zo snel mogelijk. De Christinahoeve is inmiddels aangemeld als beschikbare opvanglocatie bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Mailadres voor tips en vragen
De gemeenten op de Noord-Veluwe hebben afgesproken dat zij elkaar op de hoogte houden van de mogelijkheden (beschikbare accommodaties) om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Hattem heeft een apart mailadres geopend voor mensen met tips of vragen over plaatselijke opvanglocaties: vluchtelingen@hattem.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in