CDA op werkbezoek bij Molecaten vakantieparken

CDA-Tweede Kamerlid Hilde Palland en fractievoorzitter van CDA Hattem Teun Juk hebben vandaag een werkbezoek gebracht aan Molecaten camping en vakantieparken.

Hilde Palland is op dit moment bezig met een Hanzestedentour. “Hoe ontwikkelt de economie zich en waar liggen de opgaven voor Den Haag.”

Perspectief
Doel van het gesprek met directieleden Luke en Tim Slager was om te horen hoe Molecaten zich staande heeft houden in deze coronatijd. “Dankzij een combinatie van goed ondernemerschap en steun van de huisbankiers en de overheid is er perspectief voor de toekomst. Essentieel voor de recreatiesector is dat de parken open mogen zijn met inachtneming van de coronamaatregelen. De zomerperiode is heel goed geweest. Op dit moment zijn er weinig gasten uit het buitenland, maar dat wordt gecompenseerd door de binnenlandse vraag. Mensen ontdekken dat er dicht bij huis prachtige mogelijkheden voor ontspanning zijn.”

Familiebedrijven
Hilde Palland wil het belang van familiebedrijven voor de economie hoger op de politieke agenda. “Ze zijn geworteld in de omgeving en zorgen voor veel werkgelegenheid. Vooral in de Regio Zwolle zijn dit economisch gezien belangrijke bedrijven”. De directie van Molecaten onderschrijft het belang van specifieke aandacht voor familiebedrijven. Daarbij werd een pleidooi gehouden om recreatie en toerisme tot een specifiek aandachtsveld te maken in politiek Den Haag. “Het is een belangrijke sector die met veel beleidsvelden te maken heeft. En dan is enige coördinatie wel van belang.”

Levendige binnenstad
Het beleid van de gemeente Hattem kwam tijdens het werkbezoek ook ter sprake. Bezoekers van de Molecatenparken in Hattem waarderen de mooie binnenstad en de prachtige natuur. “Belangrijk is dat de binnenstad levendig blijft. Een gastvrij Hattem versterkt het vakantieplezier van recreanten en toeristen. Daarbij horen goede voorzieningen zoals een openbaar toilet in de binnenstad, ruime openstelling winkels, goed onderhouden wandel- en fietspaden en voorkomen dat vliegtuiglawaai de stiltegebieden aantast.”

Zie ook: “Portret” met Tim Slager, directielid Molecaten vakantieparken

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in