Kinderboekenweekmiddag voor leerkrachten

De Bibliotheek Noord Veluwe en Cultuurplein Noord Veluwe organiseren ook dit jaar de Kinderboekenweekmiddag voor leerkrachten! De middag is een aftrap van de Kinderboekenweek 2019 en staat in het teken van het thema ‘Reis mee!’.
Spektakel
Cultuurmakelaar Joanne Bobbink legt uit wat het doel van deze middag is: ‘We willen jou als leerkracht inspireren om van de Kinderboekenweek op jouw school een spektakel te maken. Aan het einde van de middag ga je naar huis met concrete lessen, werkvormen en activiteiten die perfect aansluiten bij het thema.’
Theatervoorstelling
De middagactiviteit start met een theatervoorstelling. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor leerkrachten om met collega’s na te spelen als start van de Kinderboekenweek op school. Alle materialen, zoals het script, muziekfragmenten, decortips en een videoregistratie van de voorstelling krijgen de deelnemers mee. Na deze voorstelling zijn er twee actieve workshoprondes van 30 minuten. Hierbij is er keuze uit een workshop theater, beeldend, poëzie of Wapperkids. Hierbij gaat het om concrete werkvormen en activiteiten die docenten samen met leerlingen in de klas kunnen uitvoeren.
Scholen en docenten kunnen zich inschrijven via de website van de Bibliotheek Noord Veluwe/ agenda.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in