Zo krijg je warmere kamers en toch lagere energiekosten

Veel huishoudens stoken ongemerkt veel meer dan nodig is. Vaak is de cv-installatie dan niet goed ingesteld. Daar kan iets aan worden gedaan. Om huishoudens op de Noord-Veluwe te helpen, zijn de Noord-Veluwse gemeenten, waaronder Hattem samen met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam deze week gestart met twee cv-inregelacties.

Voor handige inwoners is er de mogelijkheid om een doe-het-zelf-inregelkit aan te schaffen. De andere optie is om geld terug te krijgen als installateur de cv-installatie komt inregelen.

Misschien herken je het zelf wel: je woning blijft op sommige plekken koud(er) en jij moet extra stoken om het warm te houden in huis. De cv-installatie is in veel huishoudens verkeerd ingesteld, waardoor het niet goed warm wordt in huis. Het meeste warme water wordt dan aan de radiatoren afgegeven die het dichtst bij de cv-installatie staan. Radiatoren die verder weg staan, moeten het doen met een restje van het warme water, waardoor er niet goed verwarmd kan worden in die ruimte(s).

cv-inregelacties Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam

Balans
Je kunt dit probleem oplossen door de cv-ketel weer in balans te brengen. Het warme water wordt dan over elke radiator gelijkmatig verdeeld. Het in balans brengen van de cv-ketel wordt ook wel ‘waterzijdig inregelen’ genoemd. De radiator die verder weg staat, krijgt een grotere opening voor het water dan een radiator die dichter bij de cv-installatie staat. Door een cv-ketel waterzijdig in te regelen, kan er per jaar tussen de € 70,- en € 350,- aan stookkosten worden bespaard. Om je daarbij te helpen, hebben de Noord-Veluwse gemeenten samen met Veluwe Duurzaam twee acties bedacht.

Actie 1: ‘Ontvang korting op je cv-inregelkit
Vanaf 4 januari kun je als handige doe-het-zelver een cv-inregelkit bestellen via Veluwe Duurzaam. Waar je normaal gesproken € 95,- betaalt voor een cv-inregelkit, kun je met deze actie voor slechts  € 20,- een kit bestellen. In deze kit zit onder andere een infrarood laser thermometer en een handboek met instructies. Een kit kan tot 31 maart 2021 worden aangevraagd. Meer informatie over deze actie staat op: www.veluweduurzaam.nl/cv-inregelactie

Actie 2: ‘Laat je cv inregelen door een installateur en ontvang korting’
Wat ook mogelijk is, is om de cv-installatie te laten inregelen door een installateur. Als de installateur langs is geweest, kun je € 100,- terugkrijgen via Veluwe Duurzaam. Bonnen kunnen van 4 januari 2021 tot 31 maart 2021 geüpload worden. Meer informatie over deze actie is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/cv-inregelactie

Deze actie wordt aangeboden door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De actie is alleen geldig voor inwoners van deze gemeenten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in