Fietser aangereden op Roseboomspoor

In de namiddag is een fietser aangereden door een auto op de kruising Roseboomspoor / Eijerdijk. De fietser is met letsel naar het ziekenhuis afgevoerd door de ambulance.

Het gebeurt teveel dat fietsers geen voorrang krijgen op het Roseboomspoor. Ook is er geen eenduidigheid over de voorrangsregels voor automobilisten en fietsers. Het Roseboomspoor wordt op verschillende plaatsen gekruist door wegen waarop auto’s rijden. De ene keer heeft de automobilist voorrang, op een andere kruising weer de fietser.

 

3 REACTIES

  1. Voorrang heeft men niet, het dient te worden verleend. Maar, als Hattem het fietsverkeer wil stimuleren en het gejakker van auto’s wil afremmen (en dat staat in de programma’s van alle lokale politieke partijen) zou fietser overal voorrang dienen te krijgen. Nu is het een allegaartje. De fietser krijgt te maken met ‘STOP’, haaientanden, gelijkwaardig en voorrang terwijl dit niet uit te leggen is, want soms ‘STOP’ bij een uitrit en voorrang boven doorgaande weg, maar ook situaties waar het precies andersom is. En soms wordt de fietser voorrang ontnomen, terwijl dit op de kruisende weg niet wordt vermeld.

  2. Helemaal mee eens met bovenstaande opmerking van HH te H….het kan niet zo zijn van voorrang en naar 100 meter geen voorrang.

  3. Niet alleen de kruisingen zijn gevaarlijk maar ook de vele bromfietsen en snorfietsen op dit fietspad zijn gevaarlijk. Deze mogen trouwens daar niet komen. Volgens het verkeersreglement wel snorfietsen met uitgeschakelde motor mogen daar wel fietsen. Deze regel komt uit de tijd dat de Solex nog de enige snorfiets was.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in