Ontmoet de molenaar van “De Fortuin’

Op 12 mei neemt molen ‘De Fortuin’ in Hattem deel aan de Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Dit jaar is het thema: ‘Ontmoet de molenaar!’ De aanleiding is de Unesco-inschrijving van het Nederlands molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Naast ‘De Fortuin’ doen nog vele honderden andere molens in Nederland mee.

Jammer genoeg kan de molen in Hattem niet draaien door een mankement aan de wieken. Gelukkig zijn er nieuwe wieken besteld! Hopelijk draait tegen het eind van het jaar ‘het gevlucht’ weer en kunnen de molenaars weer volop malen. Toch is een bezoek aan de molen nรบ ook de moeite waard.

De molen is van boven tot onder voor bezoekers te bezichtigen. De molen beleef je pas echt als je binnen bent! De molenaars geven graag uitleg over de werking van de molen.

Voor kinderen ligt het Molen-Ontdekboekje klaar. Vol puzzels, raadsels, kleurplaten en spelletjes. De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.