Hoe hou je de kosten van een jurist in de hand? 

Als je in een juridisch conflict verzeild bent, is het prettig om met een jurist te kunnen samenwerken. Deze kan je laten zien waar de mogelijke oplossingen te vinden zijn en je begeleiden op de weg daar naartoe. Toch staan veel mensen niet meteen te springen om een jurist in te schakelen, omdat ze bang zijn dat dit hoge kosten met zich mee zal brengen. Gelukkig zijn er manieren om deze kosten in de hand te houden. Je kunt namelijk een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Met deze polis kun je altijd terecht bij een specialist die je helpt met het conflict waar je graag een oplossing voor wilt vinden. Er zijn meerdere soorten rechtsbijstandverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Wij zetten ze op een rijtje.

Een rechtsbijstandverzekering Verkeer en Voertuigen
De eerste categorie rechtsbijstandverzekeringen is die van Verkeer en Voertuigen. Het verkeer is een bron van conflicten: je kunt namelijk iemand aanrijden, aangereden worden, schade oplopen aan je wagen of in de problemen komen met je verzekeraar over je autoverzekering. Mocht het niet lukken om dit op eigen kracht tot een goed einde te brengen, dan kun je een jurist in de arm nemen. Deze zal kijken wat de gemaakte afspraken waren en waar een oplossing gezocht moet worden. Heb je een auto gekocht, maar blijkt de wagen niet in goede staat afgeleverd te zijn? Je jurist kan een brief opstellen voor de autoverkoper waarin alle punten helder uitgelegd worden en waarin wordt beschreven wat de vervolgstappen zullen zijn wanneer er geen oplossing gevonden wordt. Zo kun je constructief werken aan een oplossing waardoor deze hopelijk snel gevonden wordt.

Een polis voor geschillen omtrent Consument, Koop en Wonen
Een geschil kan ook ontstaan waar twee partijen zakendoen. Stel bijvoorbeeld dat je een nieuwe vloer voor je huis besteld hebt. Na maanden wachten wordt de vloer eindelijk geleverd, maar tot je grote schrik zie je dat de vloer niet de juiste kleur heeft. Je checkt de contracten en je ziet dat de leverancier een fout gemaakt heeft, maar deze ontkent bij hoog en laag dat hij in gebreke is gebleven. Met de rechtsbijstandverzekering Consument, Koop en Wonen kun je juridisch advies en rechtshulp aanvragen. Een jurist gaat met jou kijken hoe de leverancier in beweging gebracht kan worden om alsnog de juiste vloer te leveren. Mocht je willen, dan kan je jurist aanwezig zijn bij een gesprek dat je met je leverancier voert. Mocht dit alles niet werken, dan kan de jurist je uiteindelijk helpen met het voorbereiden van de stukken zodat je het conflict voor de rechter kunt uitvechten.

Een handige verzekering voor alle basisproblemen 
Misschien dacht je toen je het voorgaande las: hoe weet ik waar ik me voor moet verzekeren? Dat is niet altijd duidelijk. Twijfel je daarom, dan kun je ook gaan voor de Combi basisdekkingen. Dit pakket biedt hulp bij zowel problemen omtrent je auto en verkeer alsook geschillen met leveranciers. Bovendien kun je je polis ook nog uitbreiden door aanvullende dekkingen te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan ‘werk en salaris’, ‘belasting en vermogen’ of ‘familie, relatie en erfenis’. Met deze polissen kun je veel onheil voorkomen. Check de site van je verzekeraar om te zien hoe je je zaakjes vandaag nog kunt regelen. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd even contact opnemen met je verzekeraar. Die helpt je graag.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in