Parkeerverbod verrast buurtbewoners

Sinds vrijdag 3 februari staan er ter hoogte van het appartementencomplex “Dikke Tinne”  aan de Allershoeve verkeersborden, die aangeven dat er niet langer geparkeerd mag worden in “het kasteel”.
De aanwonenden waren hiervan vooraf niet op de hoogte gesteld.

Doorstroom
De verkeersdoorstoom in dit gedeelte van de Allershoeve loopt niet altijd soepel: door geparkeerde voertuigen is er maar één rijstrook beschikbaar en moeten auto’s regelmatig op elkaar wachten. Deze straat wordt gezien als toegang tot een achterliggende wijk en dan is een goede doorstroom van cruciaal belang. Bij calamiteiten moeten hulpdiensten wel eens midden op straat parkeren, waardoor de doorgang helemaal geblokkeerd is.

Parkeren
Volgens aanwonenden zijn er in de directe omgeving te weinig parkeerplaatsen beschikbaar. Daardoor moet er op grotere afstand geparkeerd worden, ook in de aansluitende woonwijk. Het verbod betekent dat er zo’n 8 parkeerplaatsen verdwijnen.

 

3 REACTIES

  1. Paaltjes op de stoep en een smalle straat: parkeren was de facto dus al verboden. Te weinig P-plekken, of teveel auto’s?

  2. Meerdere woonlagen en maar één laag parkeerplekken. Blijkbaar mogen mensen in een appartementencomplex geen auto hebben. De straat daar moet natuurlijk leeg zijn, dat snap ik. Maar ruimte zal altijd een probleem blijven in Nederland, daar is geen gemakkelijke oplossing voor.
    Ik heb vroeger aan de Richtershoeve gewoond toen het net gebouwd was. Vond het een mooie wijk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in