Wat is de impact van covid op het toerisme in Gelderland?

De provincie Gelderland heeft de Gelderse Impactmonitor gepubliceerd. Hierin staan de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van recreatie en toeristische in onze provincie.

In het rapport staan diverse kerncijfers zoals: het aantal overnachtingen in Gelderland, het aantal meerdaagse binnenlandse reizen en de beroepsbevolking die werkzaam is in het toerisme.

In Hattem is 7,8% van de beroepsbevolking werkzaam in de recreatie en toeristische sector. Het aandeel van de werkgelegenheid voor de Veluwe is 6,1% en daarmee lager dan het percentage voor Hattem.

Gelderland blijft populaire vakantieprovincie
In totaal ondernamen Nederlanders in het afgelopen jaar ongeveer 16,7 miljoen vakanties in eigen land. Het aantal binnenlandse vakanties in Nederland laat daarmee een daling zien van ruim -5% (-957.000 vakanties). Gelderland blijft net als andere jaren de meest populaire provincie voor Nederlandse vakantiegangers. Nederlanders hielden vorig jaar ruim 2,9 miljoen vakanties in Gelderland, een afname van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor.

De volledige impactmonitor is beschikbaar op de website van de provincie Gelderland.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in