vv Hattem haalt volle buit binnen bij VIOS Vaassen

In de uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen kwam het team van trainer Oosterhaar al snel op voorsprong en leek het niet al te lastig te worden deze middag. Zeker toen halverwege de 1e helft de score werd opgehoogd naar 0-2. In de 2e helft gooide de thuisploeg echter alle schroom van zich af en wist het vv Hattem terug te dringen. De Vaassenaren kwamen uiteindelijk nog wel op 1-2, maar daar bleef het bij.

Hattem had in de 1e minuut al op voorsprong kunnen komen. Een splijtende pass op Bram de Boer bracht hem in scoringspositie. Zijn te vroeg genomen schot ging helaas naast. Kort daarna was het echter wel raak. Wesley van Winsum weet Felix Noordberger met een goede pass te bereiken. Noordberger omspeelt VIOS-doelman de Vries behendig en kan de bal in het lege doel schuiven. Daar waar Hattem beter in de wedstrijd komt reikt de thuisploeg niet verder in slordig balverlies en hanteert het veelal de lang bal.

Mogelijkheden
Halverwege de 1e helft vormt een goede aanval van Hattem de basis voor de 0-2. Uiteindelijk komt de vrijgespeelde Bram de Boer op rechts in balbezit. Zijn afgemeten voorzet komt voor de voeten van Wesley van Winsum die genadeloos uithaalt en de doelman geen kans laat. Hattem heeft in het restant van de 1e helft nog mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Ramon Flokstra weet met een mooie rush en goede combinaties met zijn medespelers binnen de 16 uit te komen. Helaas wordt zijn inzet prima gekeerd door VIOS-doelman de Vries. In de rebound brengt Bram de Boer de bal voor en lijkt het voor Felix Noordberger een koud kunstje om de bal binnen te koppen. Helaas ziet hij zijn inzet naast gaan.

Andere wedstrijd na de rust
De thuisploeg heeft in de gaten dat er wat moet gebeuren om de wedstrijd nog te doen kantelen en komt gedrevener uit de kleedkamer. Het opportunistische spel van VIOS zorgt er voor dat er bij Hattem wat slordigheden in het spel sluipen en weet men elkaar wat minder goed te vinden dan in de 1e helft. Was er in deze fase aan beide kanten veel balverlies en sprake van “klutsballen’, na een kwartier in de 2e helft wordt VIOS wat brutaler, ontstaan er fouten in de Hattem-verdediging en krijgt VIOS mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Uiteindelijk komt die er ook wanneer de verdediging van Hattem niet goed staat, te gemakkelijk de bal verspeelt en Mehmet Akalin de 1-2 laat aantekenen.

Punten mee naar huis
Voor de ploeg uit Hattem een wake-up call en het gevolg is dat Hattem wat meer energie stopt in de wedstrijd. Er zijn vele duels en er is veel strijd. In twee van die situaties loopt VIOS in de slotminuut nog tegen 2 rode kaarten aan (beide spelers ontvingen een 2e gele kaart) maar weten de mannen van vv Hattem de rijen gesloten te houden en de punten mee te nemen naar Hattem.

Goede vooruitzichten in de 2e periode
Door de winst op VIOS V. en de resultaten op de andere velden staat vv Hattem op dit moment op de 1e plaats in de 2e periode. Het blijft wel spannend, omdat het de 1e plaats moet delen met DSV ’61 en Oene en staat Rouveen op 1 punt achterstand. Hattem heeft het voordeel dat het ten opzichte van de concurrenten 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Zaterdag spelen de teams de laatste speelronde in deze 2e periode, waarbij er dan voor Hattem nog 1 wedstrijd is in te halen (op 19 april tegen BAS). Wint Hattem zaterdag thuis van Swift ’64 en zijn de uitslagen op de andere velden gunstig, dan kan er wellicht zaterdag al een beslissing zijn gevallen. Kortom: na een goede reeks wedstrijden bloeit er vooralsnog wat moois en liggen er voor vv Hattem kansen op plaatsing voor de nacompetitie.