sv Hatto-Heim weet weer wat winnen is

Zaterdag stond de kraker tussen sv Hatto-Heim en DSV’61 op het programma. Het werd 2-1 na 93 minuten voetbal.

Het spel kwam moeizaam op gang. Hatto-Heim leed veel balverlies en DSV kon nog niet in zijn ritme komen van de laatste wedstrijden. De eerste echte kans kwam naar ruim een kwartier op de klok. Gerrit Hoekert kwam 1 op 1 met doelman Jorick Mensink, maar zijn schot werd door hem knap gepareerd .

sv Hatto-Heim had nog weinig in te brengen. De enkele speldenprikjes van Winand Meilink en Twan van Rijssen waren voor keeper Thijs Markus geen probleem. In de 30e minuut was het raak. Gerrit Hoekert ging goed door over rechts en hij plaatste de bal prima in de hoek en Jorick Mensink was kansloos: 0-1. DSV ging door en wilde voor rust nog graag een tweede goal maken, maar Hatto Heim bleef op de been.

In de tweede helft kwam sv Hatto-Heim beter in het spel en drong aan, maar de Doornspijker wisten de zaak goed te controleren. In de 65e minuut was er een aanval over links via Bram Neuteboom, die de bal doorspeelde naar Rowan Mensink. Hij trok de bal scherp voor en Twan van Rijssen deed het net bollen: 1-1.

Nog geen paar minuten later kreeg Hoekert de kans op de 1-2 te brengen, maar hij schoot hoog over het doel. Tien minuten voor tijd konden de Hatto-Heimers weer juichen. Bram Neuteboom slingerde de bal weer voor het doel, maar werd knap weggekopt door Lennart Juffer…. over zijn eigen doelman Markus heen: 2-1.

In de 93e minuut floot scheidsrechter Nicholas Henon af. Een zure nederlaag voor DSV, want in de stand voor de 2e periode -die over 9 wedstrijden gaat-  hebben de oranjehemden het niet meer in eigen hand. Voor Hatto-Heim een mooie opsteker door weer eens de drie punten te pakken.